• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štada posrće u Srbiji

Vrednost akcija nemačkog proizvođača generičkih lekova opala je za 7,6 odsto, najvećim delom zbog problema sa veleprodajom u Srbiji.

Kako je navedeno u saopštenju firme, Štada teško da će uspeti da ostvari ciljeve koje je za ovu godinu postavila u vezi sa visinom prometa i zarade, ukoliko se barem u poslednjem kvartalu vidno ne popravi situacija u Srbiji.

Zbog toga je, piše u saopštenju, juče između Hemofarma u Vršcu, koji je u vlasništvu Štade i veledrogerije Velefarm, potpisan plan o restrukturisanju koji će obezbediti da Velefarm Hemofarmu vrati zaostale dugove.

Prema navodima iz saopštenja, Štada je "zbog nelikvidnosti srpskih veletrgovaca u trećem kvartalu zabeležila negativne efekte koji se odražavaju na dobit u visini od 29,5 miliona evra".

Dodaje se da se najveći deo odnosi upravo na dugove koje prema Hemofarmu ima Velefarm, preduzeće u kojem pored srpske države, manjinsko učešće ima i sam Hemofarm, odnosno Štada.

Potpisani plan o restrukturisanju podrazumeva i angažman posebnog opunomoćenika koji će u Velefarmu sprovesti nužne promene.

Planirane izmene treba da omoguće da Velefarm Hemofarmu postepeno, u roku od nekoliko godina, vrati zaostale dugove.

Hemofarm će pak, "sa novim rukovodstvom, izmeniti lokalni model distribucije sa ciljem poboljšanja sistema rizika u odnosu na veletrgovinu i mušterije", navodi se u saopštenju Štade.

Štada je prošle godine imala promet od 1,569 milijardi evra, a ima firme u Nemačkoj, Rusiji, Irskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, kao i u Kini i Vijetnamu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image