• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoreno nebo otvoreno i u Srbiji

Stručnjaci Evropske komisije zadovoljni su primenom evropskog sporazuma o slobodnom avioprevozu u Srbiji

Stručnjaci Evropske komisije veoma su zadovoljni napretkom Srbije u sprovođenju Sporazuma o otvorenom nebu (ESAA), saopštio je danas Direktorat civilnog vazduhoplostva Srbije.

Kako se navodi, delegacija Evropske komisije za vazdušni saobraćaj, koja je boravila u radnoj poseti srpskom direktoratu civilnog vazduhoplovstva od 27. do 29. septembra, zadovoljna je i celokupnom situacijom u civilnom vazduhoplovstvu Srbije.

Detalji o rezultatima pete posete delegacije Evropske komisije za vazdušni saobraćaj povodom primene sporazuma ESAA, koji je popularno nazvan "Otvoreno nebo", biće izneti u zvaničnom izveštaju koji će krajem oktobra dostaviti Srbiji.

Srbija je ESAA sporazum potpisala 29.juna 2006.godine sa Evropskom unijom, zemljama Zapadnog Balkana, Islandom i Norveškom, a srpski parlament ga je ratifikovao 13. maja 2009. godine.

U delegaciji Evropske komisije bili su predstavnici Generalnog direktorata za transport Danijel Edvards i Kristina Vartsos, ekspert za vazduhoplovnu regulativu Frederik Sorensen, ekspert za sigurnost vazdušnog saobraćaja Henrik Krasovski, ekspert za bezbednost aviosaobraćaja Johan Van Der Bruk, ekspert za ATM Žan Mark Garo.

Tokom trodnevne posete Beogradu eksperti Evropske komisije razgovarali su sa predstavnicima Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, Agencije za kontrolu letenja, Aerodroma "Nikola Tesla", Ministarstva za infrastrukturu, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva finansija, Ministarstva trgovine, Ministarstva rada i socijalne politike.

Delegacija Evropske komisije za vazdušni saobraćaj susrela se i sa predstavnicima domaćih i stranih aviokompanija koje posluju u Srbiji, navodi se u saopštenju..

Sporazum "Otvoreno nebo" predviđa potpuno usaglašavanje domaćih propisa sa propisima Evropske unije u vazduhoplovnoj sigurnosti, bezbednosti, upravljanja vazdušnim saobraćajem, rukovođenju aerodromima.

Usaglašava i zaštitu prava putnika i drugih korisnika usluga u vazdušnom saobraćaju, liberalizacije vazduhoplovnog tržišta, zabranu državne pomoći i zaštite životne sredine.

Direktorat civilnog vazduhoplostva Srbije je koordinator saradnje sa Evropskom komisijom u cilju pravilne primene ESAA sporazuma.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image