• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penzioneri nisu dobili danas 5.000 dinara

Isplata pomoći penzionerima od 5.000 dinara neče početi danas, kako je najavljeno, a potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić tvrdi da su sredstva za tu namenu obezbeđena. Isplata posle rebalansa budžeta, koji uskoro treba da izglasa Skupština.

"Penzioneri Srbije nemaju nikakav razlog da se brinu. Pomoć od pet hiljada dinara biće sigurno isplaćena u najkraćem mogućem roku", rekao je Krkobabić.

Novac za isplatu pomoći penzionerima je obezbeđen i penzioneri nemaju nikakav razlog za zabrinutost da im 5.000 dinara neće biti isplaćeno uskoro, rekao je Tanjugu Krkobabić.

"Sredstva u potrebnom iznosu od oko sedam milijardi dinara su obzebeđena i tu nema nikakvih problema. Postoje samo administrativno-tehničke smetnje, koje treba otkloniti pošto sredstva u budžetu za 2010 godinu nisu predviđena za ovu namenu. Vlada je preduzela mere da se pod hitno i te smetnje otklone", rekao je Krkobabić odgovarajući na pitanje da li su tačni navodi medija da nema novca za isplatu pomoći.

Potpredsednik je naglasio i da je potrebno malo strpljenja, navodeći da će za nekoliko dana sve biti završeno.

Krkobabić je podsetio da je prethodno bilo predviđeno da se jednokratna pomoć za 400.000 penzionera isplati u iznosu od dve milijardi dinara, ali da je u međuvremenu povećan broj penzionera na 1,4 miliona i iznos na blizu sedam milijardi dinara.

"Proces dogovaranja oko visine sredstava je zbog toga zahtevao nešto više vremena", objasnio je on i izrazio očekivanje da će penzioneri u vezi sa nastalom situacijom imati razumevanja.

Ministarstvo finansija saopštilo je danas da će isplata jednokratne pomoći, početi u najkraćem mogućem roku, posle rebalansa budžeta za ovu godinu.

Predlog rebalansa biće dostavljen Skupštini Srbije na usvajanje, a isplata pomoći najstarijima počeće odmah pošto ga poslanici usvoje, navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srbije donela je 16 septembra zaključak da svakom penzioneru koji prima penziju do 29.999 dinara isplati jednokratnu pomoć od 5.000 dinara.

Pomoć će dobiti 1.379.187 penzionera čija primanja ne prelaze 29.999 dinara, za šta će biti izdvojeno oko 6,8 milijardi dinara.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image