• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vei: Rešiv problem oko mosta preko Dunava

Ambasador Kine u Beogradu Vei Đinghua rekao je večeras da je most Zemun - Borča prvi veliki projekat dve zemlje i da je "shvatljivo i razumljivo" da se povremeno javi neki "tehnički problem", ali je uveren da su svi ti problemi rešivi.

"Mislim da su ti problemi rešivi, pošto mu i kineska i srpska strana pridaju veliki značaj i predsednik Srbije Boris Tadić lično je uložio velike napore u projekat", rekao je Vei, koji je prisustvovao otvaranju izložbe "Dođite u Šangaj, zagrlite svet, povodom Dana Narodne Republike Kine".

"Zato mislim da ovaj projekat mora biti uspešan", rekao je Vei, navodeći da će most biti dobar pokazatelj potencijalnim kineskim ulagačima o uslovima u Srbiji za strane invistitore.



On je istakao da su odnosi dve zemlje, posle posete Tadića Kini, podignuti na nivo strateškog partnerstva i izrazio zadovoljstvo rezultatima razvoja bilateralnih odnosa.

Vei je rekao i da dve države podržavaju jedna drugu u njihovim vitalnim interesima.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je pre nekoliko dana rekao novinarima da projekat izgradnje mosta Zemun-Borča kasni i izrazio očekivanje da će u narednim mesecima dogovoreni rokovi početi da se poštuju, naglasivši da će, ukoliko ne bude tako, njegov stav biti da potpisani ugovori treba da se izmene i "da neko drugi gradi taj most".

On je, takođe, potvrdio da je kompanija "Čajna road and bridž korporejšn" tražila avansno plaćanje od 35 odsto, što iznosi 86,7 miliona dolara i rekao da o toliko avansu "nema govora".

(FoNet/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image