• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK CENE! AVIO KARTE PO EVROPI KOŠTAJU 10€: Iz Beograda do Nemačke jeftinije nego do Niša - Evo kad mogu da se koriste

Autor Ivana Vlajković

Snižene cene avio karata za Crni petak.

 Cena avionskih karata za Crni petak Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Za Crni petak su i brojne avio kompanije ponudile popuste pa tako avionska karta od Beograda do Nemačke može da se kupi za 10 evra a povratno putovanje je jeftinije nego do Niša.

Mnoge "low cost" kompanije su već u ponoć snizile cene do 25 odsto za većinu letova iz svoje ponude. Ono što je za ljubitelje putovanja važno je da ne moraju da putuju baš ovog vikenda, već samo da kupe kartu za datum koji njima najviše odgovara.

Imajući u vidu da su cene oko Nove godine i Božića najviše, popusti nisu previše značajni, ali tokom celog januara, karte po Evropi ovog vikenda mogu se naći za nešto više od 1.000 dinara.

Prema trenutno aktuelnoj ponudi jedne "low cost" kompanije, avionska karta od Beograda do Memingena u januaru košta malo više od 1.000 dinara. Memingen je inače mali grad u Bavarskoj, od Minhena udaljen na oko sat i po vremena.

U proseku isto toliko je potrebno je i do zapadnog dela Austrije i jedne od najpoznatijih austrijskih pokrajina Vorarlberg. U ovoj pokrajini inače živi i radi veliki broj Srba i Bosanaca, koji u domovinu putuju vrlo često upravo ovom linijom.

Putovanje po ovoj ceni nije ograničeno samo na jedan dan, već je u ponudi više datuma, ali cena je validna samo tokom ovog vikenda. Ništa skuplje nije ni u povratku, pa za one kojima je ostalo slobodnih dana od odmora ili ne rade tokom praznika u Nemačku mogu i da odu i da se vrate za 20 evra, što je mnogo jeftinije nego do Niša i to autobusom.

Glavni i najveći grad Austrije - Beč, jedan je od omiljenih gradova koji turisti rado posećuju tokom praznika. Avionske karte do ovog grada sa low cost kompanijama su takođe na prazničnom popustu, pa se iz Niša već u decembru može putovati za 15 evra. ZA ovu cenu moguće je naći i datume u januaru ali i skoro tokom celog meseca februara.

Povratna karta ništa nije skuplja iako se kreće sa evropskog aerodroma. Put iz Beča za Niš je takođe 15 evra pa tako povratno putovanje avionom izađe 30 evra, što je jeftinije nego za pojedine gradove po Srbiji i to autobusom.

Milano je jedan od najposećenijih gradova tokom praznika, ali neki podaci pokazuju da posećenost bude na istom nivou i nakon Nove godine. Jedan od razloga je što Italijani daju ozbiljne novogodišnje popuste na skupe brendove koji traju tokom celog meseca januara.

Iako se smatra jednom od skupljih gradova u Evropi, cena avionske karte do grada šopinga i drugog po veličini grada u Italiji danas se može kupiti za manje od 20 evra, odnosno 2.000 dinara. Prema "Black Friday" ponudi, po ovoj ceni mogu se pazariti karte za više datuma tokom januara.

Karta iz Milana za Beograd je takođe na popustu i košta isto - 20 evra. Tako da put u ovaj modni centar i nazad košta 40 evra sa svim taksama.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:11
EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO
Izvor: Kurir televiija
Izvor: Kurir televiija

(MONDO/Blic)

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ziger

Koga vi lazete? Juce kupio karte Niš-Beč-Niš januar za 80e po osobi...

Loni

Nije tacno! Za januar ispod180eur nema, i jedino je istina da je Memmingen u pitanju, ovo ostalo je preskupo,malopre sam kupio kartu

Padaju maske

IMA LI ZA ZELEZNIK !?

special image