• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska privreda na sajmu u Bavarskoj

Na nizu manifestacija u Bavarskoj Srbiju će predstavljati veliki broj privrednika ali i predsednik Boris Tadić i ministri Mlađan Dinkić i Oliver Dulić.

U Minhenu danas počinje dvodnevni Sajam nekretnina i investicija "Ekspo real 2010" (Expo), na kojem će Srbiju predstavljati 12 izlagača.

Istovremeno sa održavanjem ove manifestacije u Minhenu se obeležava 40 godina Srpsko-bavarske komisije, a svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Boris Tadić.

Osim učešća na sajmu nekretnina, Srbija će svoje privredne i investicione potencijale predstaviti i na manifestaciji "Srpski dani u Bavarskoj", koja će trajati do 6. oktobra.

Tim povodom u ovoj najvećoj pokrajini Nemačke borave i ministri Oliver Dulić i Mlađan Dinkić

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić će prisutnima na Poslovnom forumu održati prezentaciju na temu "Srbija kao proizvodna i izvozna destinacija – nove mogućnosti za bavarska preduzeća", a tokom radne posete Dinkić će se sastati sa predstavnicima većeg broja nemačkih kompanija.

Drugog dana sajma "Ekspo real 2010", na investicionoj Konferenciji u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), ministar Oliver Dulić će govoriti na temu trenutnog stanja u Srbiji u oblasti građevine, investicija i nekretnina, kao i o Zakonu o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize, navedeno je u saopštenju.

Srbija i Bavarska imaju dugogodišnje intenzivne političke i ekonomske veze. Jedan od razloga uspeha je i strateška orijentacija mnogih bavarskih kompanija za saradnju sa zemljama našeg regiona, što je značajno pomoglo privrednicima Srbije, posebno na nivou malih i srednjih preduzeća, navedeno je u saopštenju.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image