Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u nedelju uveče je za TV Pink najavio nove mere pomoći države građanima - i srednjoškolcima i najstarijima, penzionerima. "Za 4 dana ide 20.000 penzionerima, za šest dana ide korisnicima kućne nege, negovateljicama po 10.000, a nadam se za nekih desetak dana i da krene ova pomoć srednjoškolcima po 10.000 dinara. Istovremeno, studentima na studentskim novim karticama biće po 1.000 dinara prilikom preuzimanja", izjavio je predsednik.

Vučić je rekao da je o novčanoj pomoći za srednjoškolce danas razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim. "Isplatićemo 10.000 dinara svakom srednjoškolcu, preko majki, gde živi sa ocem preko oca, ili preko hraniteljske porodice ili posebnih centara. Smatramo da je to pred praznike važna mera i da će pomoći roditeljima da mogu da uštede. Stanje u finansijama je dobro", rekao je Vučić.

Rekao je i da je dogovorena i druga mera - da se preko Poštanske štedionice svim korisnicima studentskih kartica prebaci 1.000 dinara, a da će država banci to nadoknaditi.

BONUS VIDEO

FLEKSIBILNO RADNO VREME, POVOLJNI STANOVI I NOVČANA POMOĆ: Miladin Kovačević izneo moguće mere za poboljšanje prirodnog priraštaja Kurir televizija

(Mondo)