• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVE O POMOĆI DRŽAVE GRAĐANIMA: Koliko novca će dobiti srednjoškolci, a koliko penzioneri - Vučić otkrio detalje

Autor Miloš Škrbić

Državna pomoć građanima biće isplaćena u iznosu od 20.000 dinara, potom dva puta u vrednosti 10.000 dinara i 1.000 dinara.

 shutterstock_2301726335 copy.jpg Izvor: DukiPh/Shutterstock

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u nedelju uveče je za TV Pink najavio nove mere pomoći države građanima - i srednjoškolcima i najstarijima, penzionerima. "Za 4 dana ide 20.000 penzionerima, za šest dana ide korisnicima kućne nege, negovateljicama po 10.000, a nadam se za nekih desetak dana i da krene ova pomoć srednjoškolcima po 10.000 dinara. Istovremeno, studentima na studentskim novim karticama biće po 1.000 dinara prilikom preuzimanja", izjavio je predsednik.

Vučić je rekao da je o novčanoj pomoći za srednjoškolce danas razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim. "Isplatićemo 10.000 dinara svakom srednjoškolcu, preko majki, gde živi sa ocem preko oca, ili preko hraniteljske porodice ili posebnih centara. Smatramo da je to pred praznike važna mera i da će pomoći roditeljima da mogu da uštede. Stanje u finansijama je dobro", rekao je Vučić.

Rekao je i da je dogovorena i druga mera - da se preko Poštanske štedionice svim korisnicima studentskih kartica prebaci 1.000 dinara, a da će država banci to nadoknaditi.

BONUS VIDEO

Pogledajte

03:48
FLEKSIBILNO RADNO VREME, POVOLJNI STANOVI I NOVČANA POMOĆ: Miladin Kovačević izneo moguće mere za poboljšanje prirodnog priraštaja
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo) 

Možda će vas zanimati

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stefan

Naravno za radnike nista? Samo oni koji doprinose budzetu nista ne dobijaju. Oni bi trebali dobiti bar po 100.000 naspram svih ostalih trosadzija budzeta. Budzetu ne doprinose niti studenti, niti djaci a ni penzioneri.

Svetolik Trpković Pufta

Kada neko nekome pomaže finansijski, znači da je taj drugi u velikom problemu, na rubu siromaštva, da jedva sastavlja mesec sa bednom platom. Toliko.

Gari

@Svetolik Trpković Pufta Pare uzmite i glasajte sa zdravim raumom.Da narednih godina ovakvi predizborni spinovi ne zatrebaju nikom.

special image