Zorica je u Americi radila dva posla, a na društvenim mrežama je pokazala i kako izgleda jedan njen radni dan. "Puno ili malo?", pitala je Zorica u TikTok videu u kojem je pokazala koliko je zaradila od sezone u Americi, a dala je i kontekst. "Provela sam u Americi tri i po meseca, prvi posao sam našla još dok sam bila u Hrvatskoj, preko agencije. Tamo sam radila kao server ili hostesa. Za servera je satnica osam dolara plus bakšiš, a za hostesu 15 dolara plus bakšiš. Serveri dobijaju veći bakšiš, a nama je to bilo od 150 do 200 dolara po doručku. Za tri meseca sam, za odrađenih 20 sati nedeljno na tom poslu zaradila 6.500 dolara", ispričala je Zorica.

Na drugom poslu je, kako kaže, radila kao kuvarica. Na hladnoj liniji u špicu sezone je radila oko 55 sati, a van sezone 30 sati nedeljno. Satnica joj je, dodaje, bila 20 dolara, a prekovremeno 30 dolara. Drugi posao je, priča Zorica, našla sama i tamo je zaradila 11.800 dolara.

"Prilikom svake plate skida se porez koji kasnije možete povratiti takođe uz pomoć agencije. Računam da ću sa tim povratom ponovo platiti program i otići u Ameriku. Tako da sam sve zajedno, radeći dva posla, kroz tri meseca zaradila 18.300 dolara", ispričala je ona.

Ljudi su joj u komentarima čestitali, a mnogi je pitaju i za preporuku. Ipak, nije baš sve tako primamljivo kako deluje na kraju – kad je ranije pokazala kako joj izgleda jedan radni dan na dva posla i otkrila kolika je zarada, poručivali su joj da je 'rob', da 'radi 14 sati na dan, a toliko je loše plaćena', da je to 'užasna plata za američke standarde'. "Na prvom poslu sam za 20 sati dobila 350 dolara, a na drugom poslu za 56 sati dobila sam 1.100 dolara. To je 1.450 dolara za nedelju dana", otkrila je Zorica, kad je opisala kako joj izgledaju radni dani.

TikTok/zorica.barth Prvi posao

"Budim se u šest ujutru i bicikliram 20-ak minuta do posla. Tamo odmah napravim kaficu. U restoranu radim kao server, ali radimo i deserte, kupimo tanjire i sve. Tamo imamo doručak i ručak obezbeđen, to uglavnom budu sendviči i šta ostane od doručka", priča Zorica uz snimke iz restorana u kojem je radila. Do drugog posla ponovo bajsom ide oko 35 minuta, a onda se presvlači u 'autfit za rad u kuhinji'.

"Jako sam zadovoljna svojim drugim poslom. Danas sam grilovala breskve, rezela povrće, malo sebi porezala prst, ali ok. Ja tamo radim deserte i salate, to sve mora lepo da izgleda, zato što je ovo ipak malo bolji restoran. Uvek mogu da napravim kafu, smuti i imam osiguran obrok tamo", ispričala je Zorica.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija TRAŽITE POSAO? OVA ZANIMANJA SU DOBRO PLAĆENA, A HITNO SU IM POTREBNI RADNICI! Turinski: Srbija ima najviše otvorenih radnih mesta

 (Nova/MONDO/J.D.)