• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen veleprodajni kineski centar "Zmaj"

U najveću kinesku "grinfild" investiciju u Srbiji, veleprodajni centar CTC "Zmaj" u Novom Beogradu, uloženo 25 miliona evra.

Centar se nalazi na izvanrednom mestu, na raskrsnici autoputeva Begrad - Novi Sad i Beograd - Šid, a prostire se na 5,5 hektara, od čega je 40.000 kvadratnih metara izgrađenog poslovnog prostora - za prodaju, skladištenje, organizovanje poslovnih skupova, zabavnih programa i drugih delatnosti.

Izvršni direktor centra Dejan Bulatović je rekao da je reč o investiciji koja će ponuditi potpuno novi koncept trgovine, jer je to prvi pravi veleprodajni centar u regionu, koji će omogućiti da na jednom mestu domaće i inostrane kompanije ponude različitu robu malim i srednjim trgovinama.

To će malim trgovinama omogućiti da se sretnu sa većim brojem dobavljača, a nekim domaćim proizvođačima van Beograda, da predstave svoje proizvode, što je, kako je rekao Bulatović, već iskoristilo osam firmi iz Novog Pazara.

Centar će praktično omogućiti umrežavanje trgovine u regionu, jer se sada već 3.000 trgovina snabdeva u "Zmaju", čija je prva faza završena pre dve godine, a očekuje se još 20.000 radnji koje će se tu snabdevati.

Bulatović je rekao da je cilj da se Srbija promoviše kao trgovinski lider u regionu, što će podstaći investicije u domaću proizvodnju. On je dodao da će centar imati 500 prodajnih mesta, od kojih će svako imati izložbeno-prodajni i magacinski deo, a ukupno će zaposliti 500 ljudi.

Do sada ima već 70 zakupaca iz šest zemalja, od kojih su 65 odsto kineske firme, ali se očekuje mnogo veće interesovanje drugih, jer su cena zakupa povoljne - 10 evra po kvadratnom metru prodajnog i pet evra za magacinski prostor.

Vlasnik centra Zo Hajing je najavio da planira i dalja ulaganja od sedam miliona evra u još jednu poslovnu zgradu, površine 5.000 kvadrata.

Ekonomsko trgovinski savetnik kineske ambasade Ren Ji je rekao da igradnja centra "Zmaj" govori o razvoju srpskog tržišta i da je potvrda poboljšanja poslovnih prilika za strane investitore.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image