• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez poskupljenja struje i gasa do kraja 2010.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da do kraja ove godine neće biti poskupljenja struje, niti gasa u Srbiji.

"Seli smo, napravili obračune i do kraja godine cena gasa ostaće na sadašnjem nivou," rekao je Cvetković, obraćajući se učesnicima Poslovnog susreta privrednika Vojvodine.

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović najavio je ranije da bi bilo realno da gas u Srbiji poskupi za 24 odsto i upozorio da bez korekcija cena gasa neće biti dovoljno novca da se plati gas koji stiže iz Rusije, zbog čega vlada razmatra rešenje tog problema.



Vlada je upoznata sa tim da bi gas trebalo da poskupi, rekao je Bajatović i napomenuo da ako se to ne desi, onda se postavlja pitanje ko će "Srbijagasu" da nadoknadi oko 100 miliona evra gubitka, koji će biti stvoreni do aprila sledeće godine.

On je istakao da će gasa biti dovoljno za ovu grejnu sezonu i da to preduzeće neće praviti probleme kada je u pitanju isporuka gasa toplanama, ali i naglasio da će u dogovoru sa državom morati da se nađe novi način kako će "Srbijagas" da plaća Gaspromu preuzete količine gasa, ukoliko do poskupljenja gasa, ipak ne dođe.

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić prethodnih dana je najavljivao da će Vlada Srbije u narednih nekoliko dana odlučivati o tome da li će biti povećanja cene gasa i to na osnovu pripremljenih analiza.

"Realno, cena gasa bi trebalo da se koriguje", rekao je Škundrić i podsetio da postoji dogovor u vladi da do 1. januara sledeće godine neće biti promene cene struje.

Cena struje u Srbiji poslednji put je promenjena 1. marta ove godine, kada je električna energija poskupela u proseku za 10 odsto.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image