• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNMIK predsedava CEFTA u ime Kosova

Međunarodnn misija UN-a na Kosovu će naredne godine u ime Kosova predsedavati sporazumom o slobodnoj trgovini CEFTA, saopštilo je danas Ministarstvo ekonomije Srbije.

"Presedavanje CEFTA vrši se po principu rotacije i po abecednom redu, a iza Srbije po tom redu je UNMIK koji predstavlja Kosovo i koji je strana ugovornica CEFTA sporazuma u ime Kosova, a prema rezoluciji Saveta bezbednosti 1244", navodi se u saopštenju povodom pisanja pojedinih medija da će presedavanje CEFTA preuzeti Kosovo, jer se sa tim saglasila Srbija.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku državnih sekretara CEFTA u junu u Beogradu nije postignut nikakav dogovor o načinu kako će se to predsedavanje u praksi realizovati i da li će uopšte.

O tome će se, kako se dodaje, razgovarati na sastanku Zajedničkog komiteta CEFTA na nivou ministara koji je planiran za 12. novembar u Beogradu.

Pojedini prištinski mediji su objavili da se Srbija saglasila sa predstavljanjem Kosova po Gimnih formatu, što znači da će se tokom kosovoskog predsedavanja CEFTA sledeće godine koristiti samo ime, a ne i državni simboli.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image