• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS počeo remont rafinerije nafte u Pančevu

Naftna industrija Srbije počela je danas remont i rekonstrukciju Rafinerije nafte u Pančevu, u koje će investirati oko 18,5 miliona evra.

Remont će biti završen za 45 dana, navodi se u saopštenju NIS-a i precirizra da će u remont rafinerijskih postrojenja biti uloženo 480 miliona dinara (oko 4,5 miliona evra), a u rekonstrukcija kompleksa fluidnog katalitičkog krekinga 14 miliona evra.

Rafinerija je unapred obezbedila količine naftih derivata dovoljne za snabdevanje tržišta tokom remonta pančevačke rafinerije, a sve preostale potrebe tržišta za to vreme nadomestiće Rafinerija u Novom Sadu.

Remont i rekonstrukciju Rafinerije nafte u Pančevu NIS realizuje paralelno sa modernizacijom kompleksa za hidrokreking, gde će u izgradnju novog postrojenja biti uloženo 396 miliona evra.

Najavljeno je da će na remontu biti angažovano 360 radnika pančevačke rafinerije i rafinerije Novi Sad.

"Remont rafinerije omogućiće veći obim proizvodnje naftnih derivata uoči liberalizacije tržišta i to je još jedan od koraka koje NIS preduzima da bi se pripremio za tržišnu utakmicu", kazala je direktorka Rafinerije nafte u Pančevu Ljubica Simić.

Dnevno se u rafinerijskim primarnim postrojenjima preradi oko 9.400 tona sirove nafte, navodi se u saopštenju NIS-a.

Ruska kompanije Gasrpomnjeft preuzela je u februaru 2009. godine upravljanje NIS-om, pošto je platila 400 miliona evra za 51 odsto akcija u toj kompaniji i obavezala se da će uložiti oko 550 miliona evra u modernizaciju proizvodnje i poslovanja.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image