• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAĐANI ŠOKIRANI RAČUNIMA ZA STRUJU! "NEMOGUĆE DA SMO TOLIKO POTROŠILI": Novi udar na džepove zbog poskupljenja

Autor Ivana Vlajković

Novembarski računi za struju šokirali su veći broj građana Beograda.

 Računi za struju u novembru 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Novembarski računi za struju šokirali su veći broj građana Beograda. Poskupljenje od 9,28 odsto, koje je bilo najavljeno za ovaj mesec, značajno je uvećalo cenu, a pojedini Beograđani tvrde da moraju da plate skoro 40 odsto više, a neki navode da moraju i duplo više.

Jelena iz Beograda je ispričala da je struju mesečno plaćala oko 4.000 do maksimalno 5.000 dinara, ali da joj je sada stigao račun od čak 13.000 dinara. "Ne provodim toliko vremena u stanu, u principu nekada kuvam, a mašinu uključujem samo uveče. Ne znam kako je ovo moguće", pita se Jelena.

Prethodno je popričala i sa drugim stanarima u zgradi. Ona dodaje da ju je pozvao komšija čiji je račun bio u visini njenog. "Nije mogao da veruje šta vidi. Proveravao je i brojilo. Nema šanse da je potrošio 900 kilovata u novembru", kaže sagovornica. U sličnoj situaciji našla se i Bojana C. sa Dorćola kojoj je račun veći za više od 40 odsto.

"Nama je račun u oktobru bio oko 4.500 dinara, a sada je stigla cifra od 6.500 dinara. Poenta je da smo malo više struje potrošili, a račun je veći 2.000 dinara. To svakako nije 9,2 odsto", kazala je. Veći račun stigao je i Dragani sa Voždovca. Ona kaže da inače ne plaća mnogo struju, jer ima toplu vodu. Prošlog meseca platila je struju 1.700 dinara, a nedavno joj je stigao račun na 2.200 dinara, što je povećanje od skoro 30 odsto. "Nisam trošila više struje nego prethodnog meseca", kaže ona.

Prosečno domaćinstvo troši 350 kilovat-časova električne energije mesečno. Ako se uzme u obzir zvanično poskupljenje od 9,2 odsto, to znači da će ovog meseca morati da izdvoji i do 5.150 dinara samo za struju.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:11
EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO
Izvor: Kurir televiija
Izvor: Kurir televiija

(Nova.rs/MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 37

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miodrag

Većina vas zaboravlja da je noću 4x jeftinija struja. Koliko vas zna kada se kod vas uključuje jeftinija tarifa. Kod mene, na selu, jeftinija tarifa počinje u ponoć i traje do osam sati ujutru. Koliko vas zna da na strujomeru pogleda uključivanje skupe i jeftine struje. Najlakše je kritikovati. Grejem jednu sobu ta pećkom od 3kw, ložim drva u ostatku kuće od 40 kvadrata, Imam dva zamrzivača i frižider, koji troše skupu struju do 100kw mesečno, a sve ostalo noću.

💯Beogradjanin 💯

@Miodrag ne lupetaj ti si izgleda zaborabio kako se zivi normalno i malo si se prejeo sendvica!!! Nije problem u tome nego je poblem ko nam vodi drzavu i sta nam rade teletabisu jedan. T iako si navikao da zivis kao pas i da stedis i radis ono sto ti se kaze, ima nas koji tako nikada nismo ziveli i necemo!!!!

Miodrag

Niko vam ne zabranjuje da svaki dan u isto vreme proveravate stanje na strrujomeru. I niko neća biti začuđen visinom računa. Znanje iz osnovne škole.

special image