• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada prodaje 51 odsto akcija Telekoma Srbija

Vlada Srbije donela je danas odluku o prodaji akcija "Telekoma Srbija" koje predstavljaju 51 odsto kapitala tog preduzeća, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije. Odlučeno je i o prenosu dela akcija građanima.

Prodaja će biti realizovana putem javnog tendera, a Vlada Srbije će odrediti minimalnu cenu akcija.

Na sednici Vlade prihvaćen je i izveštaj privatizacionog savetnika o proceni 100 odsto kapitala "Telekoma Srbija", koja iznosi 2,43 milijardi evra.

Na sednici je usvojen i predlog prenosa bez naknade akcija na građane (15 odsto), bivše i sadašnje zaposlene u "Telekomu Srbija" (6,4 odsto).

Ministarstvo finansija biće zaduženo za sprovođenje postupka prodaje i izbor strateškog partnera.

Tender će biti objavljen u "Fajnenšel tajmsu" i predviđaće, kao i kod prodaje nekadašnjeg "Mobi 63", prvo prijavljivanje zainteresovanih kompanija i proveru tehničkih uslova, a zatim licitaciju, tako da bi ceo postupak prodaje državnog udela u "Telekomu" trebalo da bude završen do kraja godine.

Tender za izbor privatizacionog savetnika za prodaju dela državnih akcija u "Telekomu Srbija" raspisan je 12. aprila, a pravo učešća imale su investicione banke koje su u poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice Nezavisnih Država, u iznosu većem od 500 miliona evra.

Zadatak finansijskog savetnika je da odredi optimalni paket akcija za prodaju i predloži vremenski raspored događaja oko raspisivanja tendera.

Država Srbija poseduje 80 odsto akcija u "Telekomu Srbija", nakon što je Upravni odbor Pošte Srbije ovog meseca doneo odluku o njihovom prenosu republičkoj vladi. Preostalih 20 odsto je u vlasništvu grčke kompanije OTE.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image