• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hleb ne poskupljuje, o uvozu mleka za 10 dana

Cena hleba "sava" neće se menjati do 1. aprila iduće godine, dok je na snazi uredba Vlade o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, izjavio ministar trgovine Slobodan Milosavljević. O uvozu mleka za sedam do 10 dana.

On je podsetio da ta uredba, koju je Vlada usvojila juče, predviđa da hleb "Sava" obuhvati najmanje 40 odsto dnevne proizvodnje svih vrsta hleba
.
Milosavljević je rekao, posle razgovora sa rukovodicima mlinsko - pekarskih preduzeća, da je Uredba obavezujuća za sve i da 40 odsto proizvodnje mora da bude "Sava" hleb.



Direktori pekarskih industrija iz Pančeva, Beograda, Šida, Kragujevca i drugih gradova pomenutu vladinu uredbu ocenili su kao "dobru i hrabru", jer, kako navode "štiti proizvođače i potrošače."

Predstavnici pekarske industrije su, međutim, naglasili da je predviđena količina od 100.000 tona pšenice, koju mogu da pozajme od države, nedovoljna.

Oni su, istovremeno, izrazili bojazan da predviđeni kontigent pšenice neće biti ravnomerno raspoređen za sve zainteresovane na teritoriji Srbije.

Milosavljević je rekao da će se za sedam do 10 dana znati da li će Srbija morati da uvozi mleko.

"Mleko je, pored hleba, drugi proizvod čiju smo proizvodnju uredbom vlade Srbije morali da organizujemo, na neki način, ali ako se ne reši problem urednog snabdevanja tržišta moraćemo da krenemo i sa interventnim uvozom mleka", rekao je Milosavljević.

On je dodao da izveštaji koje svakodnevno dobija od tržišnih inspektora ukazuju na to da se popravlja snabdevanje tržišta mlekom i da se, kako je rekao, rafovi popunjavaju i pasterizovanim i dugotrajnim mlekom.

"Još uvek je veća količina mleka koja se traži nego što ga ima, a ima i nekih debalansa pa je u nekim objektima više pasterizovanog a manje dugotrajnog, a negde je moguće i tokom celog dana naći mleko", rekao je Milosavljević i izrazio uverenje da će narednih dana biti poznato da li uredba Vlade rešava problem nestašice tog proizvoda.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image