• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajatović: Sve toplane će dobiti gas

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio da će svi daljinski sistemi grejanja dobiti gas, bez obzira da li u ovom momentu mogu da ga plate i najavio novu poslovnu politiku kompanije u obezbeđivanju prihoda.

Bajatović je rekao da Vlada Srbije izdala nalog "Srbijagasu" i to preduzeće će taj energent isporučiti.

On je ocenio da se problem dugovanja toplana prema "Srbijagasu" neće rešiti pre rebalansa budžeta za 2010. godinu.

Na obeležavanju pete godišnjice postojanja "Srbijagasa", Bajatović je u izjavi novinarima rekao da će se to javno preduzeće obratiti poslovnim bankama za obezbeđivanje kredita do kraje ove godine, a posle toga očekuje se da dobije neophodna sredstva u budžetu za 2011.

Treablo bi, prema rečima čelnika "Srbijagasa", napravi računicu koliko "Srbijagas" treba da se zaduži u inostranstvu da na taj način izvrši kratkoročne obaveze.

Bajatović je najavio novu poslovnu politiku "Srbijagasa" u obezbeđivanju prihoda tog javnog preduzeća koje će, kako je naglasio, aktivirati menice, hipoteke i bankarske garancije da bi se naplatili dugovi.

Takva poslovna politika ne znači nikakav oštar zaokret prema Vladi Srbije, jer "Srbijagas" ne može da radi, a da ne sarađuje sa srpskom vladom, naglasio je Bajatović.

Od "Srbijagasa" se traži da to javno preduzeće efikasno posluje, a s druge strane se traži da vodi socijalnu politiku, predočio je Bajatović.

"Nema problema, ali se onda ne može tražiti da se nešto kupuje po dva dinara, a prodaje za dinar i da se traži profit u tom preduzeću. Naša ideja je da unutra reorganizujemo 'Srbijagas', da ga pripremimo za punu tržišnu utakmicu 2012. godine, dakle, bilo ko da dođe, da nam konkuriše, mi ćemo ostati dominantni i to treba da bude naš cilj", objasnio je Bajatović.

On je ukazao da se "Srbijagasu" ne priznanju troškovi obrade kredita, kamata i kursnih razlika, "i tu su se napravile stotine miliona evra gubitka".



Istovremeno je nagovestio da će ti dugovi u roku od tri do pet godina prerasti u javni dug, jer nisu nastali kao posledica loše poslovne politike "Srbijagasa", već kao potreba da se zaštiti standard građana i poslovanje nekih preduzeća.

Proslavi petogodišnjice "Srbijagasa" prisustvovali su mnogobrojni poslovni partneri, predstavnici domaće i strane privrede, diplomate i bankari.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image