• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenula jesenja sezona sajmova

Sajmom u Užicu, koji je organizovala Filijala NSZ u tom gradu, krenula je sezona ponude poslova.

U Užicu se pred više stotina nezaposlenih lica tog grada pojavio se 21 poslodavac, koji su ponudili 360 slobodnih radnih mesta, među kojima mesta za radnicike sa invaliditetom.

Najvise radnih mesta ponudila je firma "Euro BB" doo, koja s norveškim kapitalom planira otvaranje fabrike za preradu ribe na Beloj Zemlji kod Užica, kojoj je potrebno 225 radnika u proizvodnji, sa stručnom spremom od prvog do četvrtog stepena, kao i 25 izvršilaca u administraciji sa srednjom školom i fakultetom.

Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Budućnost" Sevojno traži 15 radnika, među kojima su šivači, mašinbravari, metaloglodači, ali socijalni radnik, ekonomista i programer, s tim da je posao rezervisan za 10 invalida.

Užički "Putevi", jedna od najuspešnijih firmi u Užicu koja izvodi radove širom Srbije, ali i u inostranstvu, na sajmu su ponudili posao za više izvršilaca na radnim mestima diplomiranog građevinskog inženjera, tesara, armirača i rukovalaca građevinskih mašina.

Među poslodavcima koji su ponudili posao bilo je i Hotetlsko turističko preduzeće "Palisad" sa Zlatibora, s ponudom posla za pet radnaika ugostiteljske struke.

U Užicu posao traži 5.142 radnika od čegu su 2.787 žene. Među nezaposlenima je 1.320 nekvalifikovanih radnika, 1.595 zanatlija, 1.410 srednjoškolaca, 389 radnika sa diplomom više škole, kao i 325 fakultetskih obrazovanih građana, te četiri magistra nauka.

Prema evidenciji NSZ, u Srbiji je u septembru posao tražilo 721.043 radnika, što je manje nego prethodnog meseca za 0,45 odsto, dok je u odnosu na septembar 2009. godine broj nezaposlenih smanjen za 16.117 radnika.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image