• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GASI SE ČAK 3.609 FIRMI ŠIROM SRBIJE! Objavljen spisak: Rok je 30 dana, a onda...

Autor Miloš Škrbić

Obaveštenja o firmama za likvidaciju objavljuju se u trajanju od 30 dana.

 hipodrom đubre konj štala Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Registrator koji vodi Registar privrednih subjekata u Agenciji za privredne registre je 27. decembra 2023. godine objavio na internet stranici Agencije obaveštenja kod 3.609 privrednih društava kod kojih su se stekli razlozi za prinudnu likvidaciju koje više nije moguće otkloniti.

Obaveštenja o firmama za likvidaciju objavljuju se u trajanju od 30 dana od dana njihovog objavljivanja na internet stranici Agencije, a pristupa im se unosom matičnog broja ili poslovnog imena privrednog društva na stranici Pretraga privrednih društava, u odeljku “Oglasi i obaveštenja”, saopštio je APR.

Po isteku trajanja ovih obaveštenja, registrator privrednih subjekata će po službenoj dužnosti doneti akt o pokretanju postupka prinudne likvidacije privrednog društva, odnosno objaviti oglas o prinudnoj likvidaciji i istovremeno prevesti društvo u status “u prinudnoj lividaciji”. Oglas, koji se objavljuje u neprekidnom trajanju od 60 dana, sadrži datum objave, poslovno ime i matični broj društva, kao i razlog prinudne likvidacije. Uz poslovno ime društva obavezno se dodaje oznaka: “u prinudnoj likvidaciji”.

Po isteku trajanja oglasa, registrator će, u daljem roku od 30 dana, doneti pojedinačne akte o brisanju, na osnovu kojih će obrisati privredna društva iz Registra privrednih subjekata. APR podseća da je u aprilu prošle godine po službenoj dužnosti obrisano oko 4.000 privrednih društava na osnovu prinudne likvidacije.

BONUS VIDEO: KAZNE ZA LAŽNO UPISIVANJE VLASNIKA FIRME MOGU BITI OGROMNE

Pogledajte

02:45
"KAZNE ZA LAŽNO UPISIVANJE VLASNIKA FIRME MOGU BITI OGROMNE" Radovanović: Evo kakav je postupak, ako banka otkrije MALVERZACIJE
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(Mondo/RTS/M. Š.)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrcela

Ja sam to vec objasnjavao. Nisu to prave firme, odnosno velike, to je bila prevara da se manje porez plati. Recimo za oblast koju ja znam mogu pravilno da kazem: skoro od svih developera je trazeno da otvore firmu da bi im se uplatio rad. - Tako vece firme izbegavaju da plate porez i doprinose za tog radnika. E, sad je doslo vreme da se te "firme" zatvaraju.

Admiral Armagedon 🤙

Zlatno doba!!

special image