• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NA POMOLU NOVI HAOS U NEMAČKOJ! Zbog sukoba u Crvenom moru prete nestašice i rast cena! "Skladišta su već prazna"

Najveći delovi evropsko-azijskog saobraćaja prolaze kroz Crveno more i Suecki kanal.

 Nemačkoj prete nestašice i rast cena zbog sukoba u Crvenom moru Izvor: Profimedia/Alexander Pohl

Nemačka industrijska i privredna komora (DIHK) upozorila je na moguće obustave proizvodnje i nestašice zbog sukoba u Crvenom moru. Najveći delovi evropsko-azijskog saobraćaja prolaze kroz Crveno more i Suecki kanal, tako da važni delovi i sirovine za nemačku industriju trenutno ne pristižu na vreme, rekao je predstavnik DIHK-a Folker Trajer.

On je rekao da bi se duži rokovi isporuke i rast troškova prevoza i osiguranja uskoro mogli odraziti na povećanje konačnih cena. "Prva skladišta su već prazna i primetan je uticaj na proizvodne procese", rekao je Trejer. Ranije je proizvođač automobila Tesla saopštio da je u njihovoj fabrici u Gruenhajdu kod Berlina došlo do obustave proizvodnje zbog kašnjenja delova sa Dalekog istoka.

Saobraćaj kroz Crveno more opao je za 70 odsto

Prema informacijama ekonomskog instituta "IfV", kargo saobraćaj kroz Crveno more opao je za 70 odsto, a najveća nemačka brodarska kompanija Hapag-Lojd govori o mesečnim gubicima u "visokom dvocifrenom milionskom iznosu". Istovremeno, predstavnik Trgovinskog udruženja Nemačke Štefan Gent naglašava da, uprkos smanjenom prometu sa Dalekog istoka, potrošači ne moraju da strahuju od nestašice u maloprodaji. "Maloprodajni lanci su se odavno preorijentisali na više lanaca snabdevanja tako da snabdevanje ne zavisi samo od jednog izvora", rekao je Genth.

Prazne police u samouslužnim radnjama u nekim nemačkim regionima ove nedelje prvenstveno su posledica blokada nemačkih auto-puteva zbog protesta poljoprivrednika.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:24
"NEMAČKA IZBACUJE PREKO MILION MIGRANATA IZ DRŽAVE ZBOG UČESTVOVANJA U PROTESTU?!" Aćimović tvrdi: Izgubili su STABILNOST
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

grunf

Gas kasni , gadna stvar rodjaci a zima velika i strasna, a zlato se potrosilo.

Predrag Popovic

Nikakva stete za Njemacku. Nije za zaljenje. Zaboravili su prvi i drugi svjetski rat koje su izazvali i vodili pa su ponovo poceli da zveckaju oruzjem. Vlada Solca nema para za subvencije poljoprivrednicima a ima da daju vojnu pomoc za Ukrajinu da sire Nato baze prema granicama Rusije

Neso

Za Nemacku je najveca opasnost u stvari njena nekompetentna vlast. Nemacka nazalost nikada od 45te na ovamo nije imala goru vladu.

special image