• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mi vama krečenje, vi nama krov

Javno preduzeće "Gradsko stambeno" ponudilo je danas Beograđanima kompletno sređivanje zajedničkih delova zgrada u zamenu za nadziđivanje.

Kroz projekat "Krovovi Beograda", to preduzeće je ponudilo građanima da u zamenu za nadziđivanje i dogradnju novih stanova, kompletno sredi sve zajedničke delove zgrada, izjavio je direktor "Gradskog stambenog" Slobodan Miljković.

Kako je naveo, "Stambeno" je spremno da ukloni sve nedostatke na zgradama, popravi krovove, fasade, zajedničke instalacije, elektroinstalacije, dotrajale cevi, liftove.

Radovi će, nakon što budu odrađene sve procedure, početi 2011.
godine a trajaće nekoliko godina, objasnio je Miljković novinarima.

Prema njegovim rečima, prodajom nadzidanih stanova "Gradsko stambeno" će obezbediti sredstva koja će biti uložena u revitalizaciju zgrada.

Ti stanovi će se prodavati po komercijalnoj ceni na tržištu, kazao je Miljković, a zgrade koje se nalaze na boljim lokacijama u gradu neće imati prioritet.

"Ukoliko se dogodi da ostvarimo suficit na nekoj lokaciji, taj novac ćemo uložiti tamo gde cena dogradnje ne može da pokrije troškove ulaganja. Ne želimo da zapostavimo rubne opštine", rekao je on.

Miljković je dodao da profit nije cilj, već da će izaći u susret svim Beograđanima.

"Ukoliko ne budemo imali dovoljno sredstava, uzećemo kredite. Nema prioriteta, u proceduru ulaze zgrade koje se prve jave", naglasio je on.

U projektu mogu da učestvuju sve zgrade koje imaju potpisan ugovor o odžavanju sa "Gradskim stambenim", kod kojih postoji mogućnost nadziđivanja stambenog prostora i ukoliko ispunjavaju određene urbanističke uslove.

"Sve zgrade koje ispunjavaju ove uslove mogu da nam se obrate, preko kol centra, poštom, mejlom ili lično, da bismo krenuli u proceduru. Ukoliko skupe 51 odsto potpisa stanara onda kreće procedura izrade svih akata da bi došlo do prijave radova i same gradnje", precizirao je Miljković.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image