• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mleko se polako vraća u rafove

Vlada Srbije juče nije razmatrala mogućnost interventnog uvoza mleka, kažu za "Danas" u Ministarstvu trgovine. U trgovinskim lancima ulja iz Robnih rezervi ima dovoljno, a polako se stabilizuje i situacija sa mlekom.

Po ceni od 119 dinara za litar u prodavnicama "Jabuke" i dalje u sasvim dovoljnim količinama ima "vital“ i "iskon“ ulja, dok u redovnoj prodaji na rafovima ovog trgovinskog lanca ulje "banat“ košta 127,9 dinara.

"Redovno dobijamo ulje iz Robnih rezervi i nijednog trenutka nije bilo problema sa nestašicom. Tako je bilo i pre mesec dana, tako je i danas. Imamo ulje iz te tri uljare što je sasvim dovoljno da izmiri potrebe naših potrošača", kaže za "Danas" direktorka marketinga preduzeća "Jabuka" Milena Radulović.

Sa količinama ulja iz Robnih rezervi ne kubure ni u "Maksiju". Najveći trgovinski lanac redovno distribuira ulje po maloprodajnim objektima, a prema rečima portparolke" Maksija" Vesne Žabić stanje se stabilizovalo i sa uljima ostalih proizvođača.

"Ulje iz robnih rezervi je 119 dinara a ostala, kojih u Maksiju takođe ima u normalnim količinama, su negde oko 140 dinara, tako da nemamo problema“, kaže Žabić.

Problema sa nestašicom u radnjama "Jabuke" i "Maksija" nema ni što se tiče mleka. U objektima "Jabuke" litar mleka se prodaje po ceni od 48 dinara, a gotovo uvek ima onog koji se proizvodi u mlekari iz Loznice i Sremske Mitrovice.

"Sa 'Sremskom mlekarom' sarađujemo sve vreme, njihovo mleko košta 62,5 dinara i sa njima nismo imali problema. Situacija se popravlja i kada je u pitanju "Imlek" jer u ponudi sve više imamo njihovo dugotrajno mleko od 1,6 odsto masti, jedino kojeg još nema je ono od 2,8 odsto", ističe Radulović i dodaje da bi to već tokom narednog vikenda trebalo da se reši.

Vladina Uredba o proizvodnji i prodaji mleka, doneta pre dvadesetak dana, samo je delimično donela rezultate. Žabić kaže da je ona uticala na to da se na tržištu nađe više pasterizovanog mleka, ali da je situacija sa dugotrajnim i dalje nestabilna odnosno da tog mleka još nema onoliko koliko bi trebalo da ga bude.

"Uprkos tome, mleka u 'Maksiju' ima dovoljno. Sarađujemo i sa 'Imlekom', 'Subotičkom' i 'Somborskom mlekarom', a iz uvoza dobavljamo nemačko mleko 'Landlibe', koji se prodaje po ceni od oko stotinak dinara“, napominje Žabić za "Danas".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image