• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKA POTRAŽNJA NA OGLASIMA ZA OVAJ POSAO, PLATA 100.000: Nije potreban fakultet, dovoljan je kratak kurs

Autor Ivana Lazić

Na društvenim mrežama se u poslednjih par dana deli mnogo oglasa za posao u salonima.

 sneg beograd padavine Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Srbiji je u poslednje vreme ekspanzija otvaranja kozmetičkih salona, a gotovo da nema zgrade u Srbiji u kojoj nema bar jedan salon za lepotu ili frizerski salon. Cene usluga u salonima lepote samo rastu, a izgleda da ima i posla. Na društvenim mrežama se u poslednjih par dana deli mnogo oglasa za posao u salonima. Najčešće se nudi posao frizerima, a pored toga ima mnogo upražnjenih mesta i za manikir. Plata za ova zanimanja danas nije ispod 90.000 dinara.

Ponađen je oglas za posao gde se u jednom beogradskom salonu nudi pozicija za frizera i manikir. Za posao frizera ponuđena plata je 100.000 dinara, dok je za drugu poziciju plata 90.000 dinara.

Sve veća ponuda i obuka

Stepen obrazovanja kozmetičara razlikuje se od najnižeg nivoa bazne ili osnovne obuke, na kursevima koji mogu da traju od nekoliko dana do nekoliko meseci, pa sve do četvorogodišnjih stručnih škola, ali i privatnih akademija koje sve češće nude obuke za ovo zanimanje.

Samo u Beogradu još uvek ima nekoliko državnih četvorogodišnjih srednjih škola za kozmetičkog tehničara, a veliki je broj i privatnih, u kojima se stiče isto ovo zvanje. Sa druge strane, ponuda kurseva i kratkotrajnih obuka, naročito za nokte, raste iz dana u dan.

Cene usluga variraju

Procene su da na tržištu osim oko 14.000 registrovanih preduzetnika u ovoj oblasti ima barem još toliko onih koji rade u sivoj zoni, pa zbog toga i cene kozmetičkih usluga značajno variraju. Primera radi, cene sve popularnije usluge gel laka kreću od 1.000 do više od 5.000 dinara.

Bonus video:

Pogledajte

02:31
RANIJOM OTPLATOM KREDITA SE ŠTEDI NOVAC?Ekonomista: Idealno je da to uradite u prvim godinama, OBAVEZNO DOBRO PROČITATI UGOVOR
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(b92, Mondo, I.L.)

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sky8888

Wow,da stojim po 8h dnevno,ispunjavam tudje zelje,budem zasut dlakama,bakcilima,perutavim,masnim,prljavim ljudima a da nakon 160h dobijem 800e,ma dajte ljudi,nemojte da se zezamo.

special image