• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delta preuzima "Si market"

Kompanija ”Simpo” uskoro će prodati šest trgovina i dva centra, vrednih oko pet miliona evra, "Delta holdingu", potvrđeno je “Novostima” u kompaniji “Simpo”.

Kupoprodajni ugovor, za šest prodajnih objekata i dva distributivna centra u vlasništvu “Si marketa”, koji posluju u okviru “Simpa”, u Beogradu, Pančevu i Vranju, trebalo bi da bude završen u naredne dve nedelje.

Uporedo se vode i pregovori i oko zakupa pojedinih trgovina, uz obavezu preuzimanja radnika, kako bi se sačuvala celina firme. Pre, svega, to se odnosi na objekte u Vranju.

Inače, prema svim kriterijumima “Si market” je zbog ogromnih dugovanja dobavljačima, a ona se mere milionima evra, trebalo uveliko već da bude pod stečajem.

"Imali smo dva rešenja - stečaj ili podizanje kredita, koje je u postojećim okolnostima nemoguće dobiti, a jedini način da spasemo firmu i radnike jeste da putem javnog konkursa prodamo objekte i namirimo poverioce", ističu u “Simpu”.

Zanimljivo je da se na konkurs za prodaju radnji “Si marketa” u Vranju javilo više od 50 firmi, dok je za objekte u Beogradu bila zainteresovana oba puta samo “Delta”.

Od dobijenih para pokriće se deo dugovanja i odvojiti milion evra za socijalni program, za radnike, koji žele sporazumno da napuste firmu, pišu "Novosti".

Mreža “Si marketa” ima 80 prodajnih objekata, ukupne površine 11.000 kvadratnih metara. Od toga u Beogradu su 33 trgovine, u Pančevu 13 objekata i u Vranju 34 marketa. Ukupna površina direkcije i magacina u Beogradu i Vranju je nešto veća od 7.000 kvadrata.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image