• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rebalans budžeta čeka na MMF

Nacrt rebalansa budžeta za 2010. godinu je pripremljen, ali usvajanje na vladi biće tek po završetku pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, kaže ministarka finansija Diana Dragutinović.

Ministarka je podsetila da su dve ključne teme razgovora sa MMF-om rebalans budžeta za tekuću i nacrt zakona o budžetu za 2011. godinu. Ona je dodala da će njihovo prihvatanje od strane MMF-a zavisiti i od toga da li je naša zemlja ispunila preuzete obaveze iz tekućeg stend baj aranžmana.

Dragutinovićeva je, na otvaranju graničnog prelaza Špiljani na granici Srbije i Crne Gore, novinarima rekla da je deficit budžeta za 2010. godinu planiran na 4,8 odsto (bruto domaćeg proizvoda), što je oko 150 milijardi dinara i nagovestila da će budžet za 2011. godinu imati za 0,75 odsto manji deficit nego ovogodišnji.

Zakon o budžetskom sistemu, a posebno njegov deo - Zakon o fiskalnoj odgovornosti, predviđa postepeno smanjenje deficita budžeta u narednih četiri do pet godina, objasnila je Dragutinović.

Na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima MMF-a, kojem su prisustvovali premijer Mirko Cvetković i ministarka finansija Diana Dragutinović, zaključeno je da će tokom boravka Misije MMF-a u Beogradu biti usaglašen okvir budžeta za 2011. godinu.

Tokom razgovora su analizirana aktuelna privredna kretanja i procene do kraja godine, u funkciji rebalansa budžeta za 2010. godinu.

Aktuelni "stend baj" aranžman sa MMF-om traje do aprila 2011. godine, a kontrolna funkcija MMF-a ostaće, bez obzira na to da li će se aranžman nastaviti posle 2011. godine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image