• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnovano domaće Udruženje naftnih kompanija

Pet poslovnih sistema iz oblasti naftne privrede, koji posluju u Srbiji, osnovali su Udruženje naftnih kompanija Srbije.

Cilj ovih kompanija je jačanje profesionalnog uticaja na tržištu nafte i nafnih derivata i unapređenja ugleda naftne privrede u Srbiji, saopšteno je danas iz tog udruženja.

Udruženje su osnovale kompanije: EKO Srbija, članica (grčke) Helenik petroleum grupe, INA Beograd, kao deo (hrvatske) INA grupe, INTERMOL, članica (mađarske) MOL grupe, OMV Srbija, članica (austrijskog) OMV Holdinga i Petrobart AVIA, deo internacionalnog sistema AVIA.

U partnerstvu sa državom Udruženje će se, kako je istaknuto, angažovati na stvaranju preduzetničkog ambijenta u kome će važiti princip slobodne konkurencije.

To će, kako je predočeno, potrošačima garantovati stabilno snabdevanje kvalitetnim naftnim derivatima, uz dosledno poštovanje standarda zaštite životne sredine i načela društveno odgovornog poslovanja.

Udruženje će se, kako se navodi, zalagati za dominaciju poslovne izvršnosti, pre svega, profesionalizma i etičkih principa poslovanja, a jedan od prioritetnih ciljeva Udruženja je jačanje pozicije Srbije na energetskoj mapi ovog dela Evrope.

Povezane u ovakva i slična udruženja, naftne kompanije u mnogim razvijenim zemljama Evrope, već godinama doprinose boljem uređenju naftnog tržišta, ističe se u saopštenju.

Na osnivačkoj sednici Skupštine, održanoj u Beogradu jednoglasno je istaknuto da je Udruženje otvoreno za sve naftne kompanije u zemlji, koje kroz članstvo, ili saradnju žele da se uključe u rad ove neprofitne organizacije.

Oslanjajući se, pre svega, na potencijal članica, udruženje planira da svoje aktivnosti proširi i na saradnju sa srodnim organizacijama iz zemalja regiona.

Za prvog predsednika Upravnog odbora Udruženja naftnih kompanija Srbije izabran je Zoran Obradović iz kompanije Petrobart AVIA.

Konstitutivnoj sednici Udruženja prisustvovali su, u svojstvu posmatrača, i predstavnici Naftne industrije Srbije i Javnog preduzeća "Transnafta", a poziv za članstvo je upućen i kompaniji "Lukoil".

(Tanjug)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image