• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČOVEK KOJI JE SVRGNUO VLASNIKA TESLE SA TRONA! Bogatiji je od Maska, otac petoro dece i vlasnik najvećeg modnog brenda

Autor Miloš Škrbić

Forbs objavio ko je najbogatiji čovek!

 Screenshot_1.jpg Izvor: Youtube/ Skynamic /Printscreen

Bernard Arnault, milijarder i šef globalnog konglomerata luksuznih brendova LVMH, prestigao je Elona Maska i postao najbogatiji čovek sveta, piše Forbes.

Bogatstvo Arnaulta i njegove porodice poraslo je u petak za 23.6 milijarde dolara i doseglo 207.8 milijardi dolara, nadmašivši tako bogatstvo direktora Tesle Elona Maska od 204.5 milijarde dolara, pokazuje Forbesova rang lista koja se menja u stvarnom vremenu. Arnault je stigao na mesto broj 1 u petak, 26. januara 2024.

Vrednost Maskove fabrike Tesla u četvrtak je na berzi pala za 13 posto, zbog čega je Mask izgubio preko 18 milijardi dolara. Istovremeno, deonice LVMH-a u petak su zabežile veliki uzlet: vrednost im je porasla za preko 13 posto do 11 ujutro, izazvana snažnom prodajom. Tržišna kapitalizacija LVMH-a u petak je dosegla 388.8 milijardi dolara, dok Tesla na berzi vredi 586.14 milijardi dolara.

LVMH je 2021. kupio Tiffany & Co. za gotovo 16 milijardi dolara, a to se smatra najvećom akvizicijom nekog luksuznog brenda u istorija. Arnaultovo deoničarsko društvo Agache podržava VC firmu Aglaé Ventures koja, kako izveštava Forbes, investira u biznise kao što su Netflix i ByteDance – matična firma TikToka.

Arnault ima petero dece, a svi rade u LVMH-u. Nedavno je dvojicu svojih sinova imenovao u odbor konglomerata, gde već sede drugo dvoje dece, a sve u želji da osigura dugoročnu kontrolu porodice nad svojim poslovnim carstvom.

BONUS VIDEO: "SVETSKE SILE SE MORAJU DOGOVORITI ILI SVI GUBE!" Stručnjaci o povećanju bogatstva ruskih milijardera: Ovaj zakon su iskoristili!

Pogledajte

01:05
"SVETSKE SILE SE MORAJU DOGOVORITI ILI SVI GUBE!" Stručnjaci o povećanju bogatstva ruskih milijardera: Ovaj zakon su iskoristili!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo/M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bora

Imam jednu zelju zarku, da im uzmem koju marku!

special image