• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregovori o penzijama se nastavljaju

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda nastavlja danas razgovore sa Vladom Srbije o šestoj reviziji "stend-baj" aranžmana.

Sastanak Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sa predstavnicima Kabineta potpredsednika vlade Jovana Krkobabića je na nivou tehničko-ekspertskih grupa.

Penzije u Srbiji će biti povećane od 1. januara iduće godine, što je potvrđeno u novim pregovorima sa MMF-om i oko toga više neće biti nikakvih razgovora, rečeno je Tanjugu juče u kabinetu potpredsednika Krkobabića.

Misija MMF-a doputovala je u Beograd 21. oktobra radi razgovora o šestoj reviziji "stend-baj" aranžmana, i u našoj zemlji bi trebalo da boravi do 2. novembra.

U ponedeljak je, na samom početku zvaničnih razgovora s predstavnicima MMF-a, dogovoreno da Vlada Srbije usvoji izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i uputi ih u Skupštinu Srbije pre kraja tekuće revizije kreditnog aranžmana.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ministarka finansija Diana Dragutinović, zaključeno je da će tokom boravka Misije MMF-a u Beogradu biti usaglašen okvir budžeta za 2011. godinu.

Tokom razgovora su analizirana aktuelna privredna kretanja i procene do kraja godine, u funkciji rebalansa budžeta za 2010. godinu.

Šef Misije MMF-a Albert Jeger izrazio je razumevanje za potrebe Ministarstva rada i socijalne politike vezane za rebalans budžeta za 2010. godinu, kako bi se obezbedila redovnost svih socijalnih davanja, kao i realizacija paketa interventnih mera za socijalno najugroženije kategorije stanovništva, koji je dogovoren prilikom ranijih razgovora sa Misijom MMF.

Tokom sastanka sa Jegerom, ministar Rasim Ljajić je ocenio da je Nacrt zakona o socijalnoj zaštiti usklađen sa savremenim evropskim i međunarodnim standardima i izrazio očekivanje da će Vlada Srbije iznaći mogućnosti i obezbediti sredstva za njegovo usvajanje i punu primenu.

Aranžmanom s MMF-om, koji je potpisan u maju 2009. godine, Srbiji je odobren zajam od 2,87 milijarde evra za jačanje deviznih rezervi i do sada je iskorišćeno oko 1,45 milijardi evra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image