• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VLADA DONELA BITNU ODLUKU - NOVA POMOĆ ZA KUPOVINU STANA! Roditelji dobijaju ozbiljan iznos za učešće za nekretninu

Autor Uroš Matejić

Nova pomoć države za kupovinu stana.

 Nova pomoć države za kupovinu stana Izvor: MONDO/Goran Sivački

Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici iznos novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta u ukupnom iznosu od 1.500.000.000 dinara u 2024. godini.

Ovom odlukom nastavlja se podrška i pomoć države porodicama i majkama za podsticanje i razvoj populacione politike u našoj zemlji, navodi se u saopštenju Vlade Srbije. Maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta, biće u 2024. godini 20.000 evra, saopštilo je Ministarstvo Srbije za brigu o porodici i demografiju.

Pravo na novčana sredstva može se ostvariti za izgradnju kuće u jedinicama lokalne samouprave koje su utvrđene kao devastirana područja u visini 50 odsto vrednosti radova, a za izgradnju kuće u ostalim jedinicama lokalne samouprave u visini 20 odsto vrednosti radova.

"Ovo pravo može se ostvariti i za kupovinu kuće ili stana u visini 20 odsto vrednosti nepokretnosti procenjene od strane nadležnog poreskog organa, a najviše u iznosu od 20 odsto kupoprodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti, kao i za učešće u kupovini kuće ili stana putem stambenog kredita u iznosu od 20 odsto procenjene vrednosti nepokretnosti na osnovu koje se odobrava kredit, a najviše u iznosu od 20 odsto prodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti", nabrojalo je Ministarstvo.

Navedeno je da su to pravo do sada iskoristile 583 majke. Odluku o utvrđivanju iznosa novčanih sredstava u 2024. usvojila je Vlada na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

11:45
SRBIJO POMOZI! Porodica Gaćeše dobila ČETVORKE, ali ih je čekala UŽASNA vest: 3 ćerke su im bolesne, OVAKO MOŽETE DA IM POMOGNETE
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/U. M.)

Možda će vas zanimati

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Име

Пише: "Nova pomoć države za kupovinu stana" и "Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici"...ако је нова и са данашње седнице, како су је већ искористиле 583 мајке? Дакле, није нова. Такође, не наводе се "devastirana područja". Када ће то бити познато? И шта је потребно за пријаву?

Car Dušan, Srbija silna

Uh, 12 i po hiljada evra. Još samo treba dodati 70 hiljada i eto stana.

Zainteresovan

Koji su uslovi?

special image