• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Presahla slavina subvencionisanih kredita

U bankama se od danas obustavlja primanje zahteva za odobravanje gotovinskih kredita građanima za koje deo kamate plaća država, potvrđeno u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Ova mera je postigla svoj cilj, jer je građanima omogućila da ekonomski što lakše prevaziđu težak period krize i zamrznutih plata i penzija, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

U Srbiji je tokom 2010. građanima plasirano oko 241,5 miliona evra keš kredita koje su oni, tvrde u Ministarstvu ekonomije, uglavnom potrošili za kupovinu hrane i plaćanje osnovnih komunalnih usluga, "tako da su se kao netačne pokazale prognoze pojedinih analitičara da će ta sredstva biti utrošena za uvoz materijalnih dobara".

Imajući u vidu da će od januara 2011. godine plate i penzije biti odmrznute i povećane za oko šest odsto, keš krediti će biti obustavljeni.

U narednoj godini biće nastavljeno odobravanje subvencionisanih kredita za likvidnost i investicije preduzećima, kao i subvencionisani potrošacki krediti građanima za kupovinu domaće robe, kažu u Ministarstvu ekonomije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image