• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRI VELIKA TRGOVINSKA LANCA U NEMAČKOJ IDU U STEČAJ: Više hiljada zaposlenih ostaje bez posla - kriza u poslovanju

Autor Ivana Lazić

Godine 2021. Arko, Hussel i Eilles sami su podneli zahtev za bankrot zbog korona krize i na kraju su uspeli da se spasu.

 Stečaj firmi u Nemačkoj Izvor: YouTube/Screenshot

Trgovinski lanci slatkišima, kafom i čajem Arko, Hussel i Eilles pokrenuli su stečajPrijave okružnom sudu u Norderstedtu objavljene su na službenom stečajnom portalu. Sve tri firme pripadaju Deutsche Confiserie Holdingu.

Hamburški advokat Ditmar Penclin imenovan je privremenim stečajnim upravnikom. Ovo je drugi stečajni postupak u kratkom periodu. Godine 2021. Arko, Hussel i Eilles sami su podneli zahtev za bankrot zbog korona krize i na kraju su uspeli da se spasu.

Severnonemački Arko GmbH kao maloprodaja kafe, Hussel GmbH kao specijalista za slatkiše i Eilles GmbH & CO. KG, kao prodavac čaja, imaju oko 300 podružnica širom Nemačke.

Prema izveštaju portala Wirtschaftswoche, tri firme imaju oko 1.200 zaposlenih. Njihove plate sada su osigurane na tri meseca kroz stečajnu naknadu.

Arko i Eilles preuzeli su Hussel u septembru 2018. Spajanje je trebalo da stvori temelj za zajednički rast. Arko je osnovan 1948. u Valstedtu, a Hussel 1949. u Hagenu. Eilles je preuzeo Arko od JJ Darbovena 2016. godine.

Bonus video:

Pogledajte

13:38
"NEMAČKA TRENUTNO POD LUPOM SVETA ZBOG ODGOVORNOSTI ZA SVETSKE RATOVE!" Eksperti tvrde: Posmatra se podrška desničarskoj partiji
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Fenix, Mondo, I.L.)

Pročitajte i ovo:

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ana

Idu u bankrot zato sto po nemačkom zakonu nemaju obavezu prema radnicima, u suprotnom bi morali da isplate ogromne otpremnine! I dalje nastavljaju normalno da posluju...

V.A.Laki

Потрошња у фирмама је била велика, али група која је куповала (трошила) њихове производе - била мала ! П.С.- Овако је јасније ?

special image