• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TURISTIČKI DRAGULJ SRBIJE - SAMO NA 10 MINUTA OD KOPAONIKA! Oprema džabe, kafa 99 dinara, a svi oduševljeni lepotama!

Autor Uroš Matejić

Brzeće, koje se nalazi na 10 minuta od Kopaonika, nudi izuzetno povoljne uslove za odmor.

 Brzeće na Kopaoniku idealno mesto za odmor i zimovanje Izvor: RINA.RS

U srcu Srbije, na obroncima planine Kopaonik, nalazi se Brzeće, mirno planinsko mesto koje poslednjih godina sve više dobija na popularnosti među ljubiteljima zimskih sportova i planinske idile. Osim što je poznato po svojoj prirodnoj lepoti i čistom planinskom vazduhu, Brzeće nudi i izuzetno povoljne uslove za odmor, što ga čini idealnom destinacijom ne samo za domaće, već i za strane turiste u potrazi za autentičnim zimskim doživljajem.

Jedna od najvećih prednosti Brzeća je moderna Gondola Brzeće * Mali Karaman koja direktno povezuje mesto sa skijalištima na Kopaoniku. Ova veza omogućava skijašima i bordistima lagan pristup glavnim stazama, dok istovremeno mogu uživati u miru i tišini koju nudi Brzeće.

Trajanje vožnje od Brzeća do Malog Karamana traje između 12 i 15 minuta. Gondola predstavlja ne samo praktično, već i spektakularno iskustvo zahvaljujući prelepim panoramama koje se pružaju tokom vožnje. Takođe, treba pomenuti to da vikend turisti svoje automobile mogu da parkiraju kod gondole za samo 300 dinara, ukoliko žele da provedu svoje vreme na najpoznatijem skijalištu na Balkanu - Kopaoniku.

Brzeće
Izvor: Youtube/Arhiva Snimaka

Gondola Brzeće - Kopaonik (Mali Karaman) tehničke karakteristike:

  • Polazna stanica: Brzeće ( 1 073 m/nv )
  • Prva međustanica gondole: Struga (izlaz "Bela reka 1")
  • Druga međustanica gondole: Fis poligon (izlaz "Bela reka 2")
  • Izlazna stanica gondole: Mali Karaman ( 1 918 m/nv )
  • Ukupna dužina gondole: 3 741 m
  • Visinska razlika gondole: oko 844 m
  • Kapacitet gondole: maksimalni 2 400 putnika / sat
  • Kabine primaju po: 10 skijaša
  • Vreme putovanja gondolom: oko 12 minuta
Gondola Brzeće
Izvor: Youtube/Chasing Snow

Povoljne cene i vrhunska usluga

Smeštajne opcije u Brzeću su raznolike i prilagođene svim ukusima i budžetima. Od tradicionalnih vila u etno stilu do moderno opremljenih apartmana, gosti mogu uživati u toploj domaćinskoj atmosferi po znatno nižim cenama nego što su to na samom vrhu Kopaonika. Povoljnost smeštaja jedan je od ključnih faktora koji privlači sve veći broj posetilaca, uključujući i značajan broj stranih turista, koji se rado vraćaju i preporučuju Brzeće kao destinaciju svojim prijateljima i porodici.

Jedno takvo mesto koje turisti često preporučuju i gde se uvek vrlo rado vraćaju jeste objekat "Bele staze", gde apartman za četiri osobe košta samo 50 evra po danu, odnosno 12 evra po osobi.

Restoranska ponuda u Brzeću odražava bogatstvo srpske kuhinje, sa fokusom na lokalne proizvode i tradicionalne recepte. Cene u restoranima su izuzetno pristupačne, omogućavajući gostima da za relativno malo novca uživaju u bogatim obrocima i autentičnim specijalitetima. Tako da npr. u najpoznatijem restoranu "Gondola" u Brzeću, koji se nalazi u sklopu objekta "Bele staze" kafa košta svega 99 dinara, dok je flaša vina samo 1000 dinara... cene su pristupačne za svačiji džep a kvalitet i usluga su na vrhunskom nivou.

Ski oprema i skijanje po povoljnim cenama

Posebna prednost odmora u Brzeću je iznajmljivanje ski opreme po veoma povoljnim cenama. Za razliku od većih skijališta gde cene ski opreme mogu bitno uvećati ukupne troškove zimovanja, u Brzeću je moguće iznajmiti kompletnu opremu za skijanje po cenama koje su znatno niže. Ovo je posebno privlačno za porodice i mlade ljude koji žele da uživaju u skijanju bez velikih finansijskih izdataka.

Stranci oduševljeni lepotama Brzeća

U poslednjih nekoliko godina, Brzeće je privuklo značajnu pažnju međunarodnih posetilaca, transformišući se iz mirnog planinskog sela u pravu turističku destinaciju koja mami putnike iz svih krajeva sveta, najviše stranih turista dolazi iz Mađarske, Kine, Rumunije, Holandije itd.

Ovaj porast interesovanja stranih turista može se pripisati kombinaciji netaknute prirode, autentične srpske gostoljubivosti i sveobuhvatne ponude aktivnosti u prirodi, uključujući skijanje, planinarenje i biciklizam. Sve više se ulaže u infrastrukturu i smeštajne kapacitete, što Brzeće čini pristupačnijim i privlačnijim za međunarodne posetioce.

Brzeće 2024
Izvor: Youtube/Arhiva Snimaka

Kako doći do Brzeća?

Brzeće je smešteno na istočnoj strani planine Kopaonik i istoimenog ski centra od kog je udaljeno 17 km, dok je od Beograda udaljeno 270 km a od Niša 110 km.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:22
Nevreme na Kopaoniku
Izvor: RINA
Izvor: RINA

(MONDO/U. M.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image