• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi tenderi za Koridor 10 do kraja godine

Vlada će do kraja 2010. završiti kompletnu dokumentaciju i raspisati tendere za sva gradilišta na trasi autoputa, najavljuje ministar Milutin Mrkonjić.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će Vlada Srbije do kraja ove godine završiti kompletnu tendersku dokumentaciju i raspisati tendere za sva gradilišta na trasi Koridora 10 - od Horgoša, preko Beograda, do Dimitrovgrada, Vranja i Preševa.

"Pre nedelju dana završen je dogovor sa Evropskom investicionom bankom, to je zadnja tranša od 250 miliona evra, a ta sredstva će biti uložena u deonice autoputa na delu od Proseka do Crvene reke i deonici od Čiflika do Pirota", rekao je Mrkonjić prilikom obilaska radova na severnom kraku Koridora 10 i mostu kod Beške.

Prilikom obilaska radova kod Beške, na 97. kilometru autoputa i kod Temerinske petlje, on je naglasio da nema primedbe na dinamiku radova i da će rok koji je ranije dat, odnosno kraj godine, za severni krak Koridora 10, biti ispoštovan.

"Jedino će biti opravdano ako pomerimo rok za završetak 'ipsilon kraka' - obilaznice oko Subotice i izlaska na granični prelaz Kelebija sa Mađarskom - za neki drugi mesec", rekao je Mrkonjić.

On je izrazio zadovoljstvo što na tako velikom projektu rade i mladi građevinski inženjeri, što su izvođači shvatili da je potrebno da se uključe novi kapaciteti i nova radna snaga.

Izgradnja oko 110 kilometara poluautoputa na Koridoru 10 obuhvata deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice sa Mađarskom, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš - Novi Sad i deonicu između Kelebije i Subotice (24 kilometra).

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image