• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KAKO DA U 2 KORAKA PROVERITE DA LI STE IZMIRILI DUG ZA POREZ! Nema čekanja u redovima, ni šaltera, detaljno uputstvo

Autor Jana Desovski

Ovako najlakše možete da proverite da li ste izmirili sva dugovanja za porez.

 Provera poreza po jmbg Izvor: Shutterstock/Yuliasis/everything possible

Poslednja, četvrta rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu trebalo je da se isplati do 14. novembra, a da li ste izmirili sva dugovanja za porez možete da uradite bez odlaska na šaltere lokalnih poreskih administracija i čekanja u redu. Moguće je dobiti ove informacije online, brzo i jednostavno, putem Portala lokalne poreske administracije www.lpa.gov.rs.

SPISAK ŠALTERA

Spisak šaltera po gradovima na kojima je moguće dobiti parametre za mobilnu aplikaciju Conesent ID možete pronaći ovde. Papir koji dobijete sadržaće parametre koje upisujete u mobilnu aplikaciju ConsentID ili skenirate QR kod kako biste aktivirali aplikaciju. Svaki put kada želite da prisitupite ovoj usluzi moraćete da se prijavite prvo u aplikaciju na mobilnom telefonu, da unesete vaš pin i potvrdite zahtev za prijavu na telefonu. Nakon toga nastavljate dalje pretragu.

Ukoliko kao poreski obveznik posedujete imovinu u različitim opštinama ili gradovima, moguće je videti pregled stanja za svaku opštinu ili grad posebno ili zbirno.

Kada znate kako da pristupite ovim informacijama online, možete lako i redovno proveravati svoje poreske obaveze. Na ovaj način bićete uvek sigurni da ste ne samo u skladu sa zakonom, već i da ste izbegli dodatna plaćanja jer ne samo što se za svaki dan kašnjenja obračunava zatezna kamata od oko 11 odsto na godišnjem nivou, već rizikujete i da platite novčane kazne za neplaćene kvartale.

Evo kako da u nekoliko koraka pristupite ovim informacijama:

1. Prijavite se na portalu lokalne poreske administracije

Najpre, posetite veb stranicu www.lpa.gov.rs i kliknite na opciju "Prijava na sistem". Da biste pristupili ovoj vrsti usluge morate se prijaviti sa visokim nivoom pouzdanosti, a to možete učiniti na dva načina:

  • kvalifikovanim elektronskim sertifikatom - dobija se na portalu eUprave ili u nekoj od ovlašćenih poslovnica, a izdaju ga sertifikaciona tela poput Javnog preduzeća Pošta Srbije i PKS.
  • putem aplikacije ConsentID koja je besplatna i dostupna za Android i iOs korisnike

2. Pronađite informacije o porezu na imovinu

  • Kada se uspešno prijavite, kliknite na "Poreske obaveze" i tražite "Upit stanja". Zatim birate između opcija "Stanje na računima po opštini", "Uvid u ukupan dug po poreskim računima" ili "Pregled izvršenih transakcija". Na ekranu ćete videti informacije o svojim poreznim obavezama, uključujući dugovanja ako postoje.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:22
OD SADA POREZ I NA PARKING MESTA Poreski savetnik: To će rasteretiti poresku upravu i doneti prihod opštinama EVO KOLIKO SE PLAĆA
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Kurir/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Ne znam zasto bi moj deda od 85 godina ucio to da radi i zasto se uporno promovise da se stariji uce koristiti racunar? Zato sto lokalna poreska nije u stanju da posalje resenje za porez do jula i onda traze kamatu sto nisi platio na vreme? Pa kako da stignu obaviti toliki posao kad dve trecine radnog vremena provedu u kantini, lutajuci po gradu i na pauzama. To vazi za svaki grad u Srbiji, svaku opstinu...

special image