• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LOKACIJA KOJA JE PRESTIGLA NBGD I ZEMUN, SAMO SE OVDE KUPUJU STANOVI! Kvadrat ispod 2.000€, a nije ni daleko od centra

Autor Jana Desovski

Kada se "prečešljaju" oglasi i ponude agencija za nekretnine, ni ne čudi što je Borča sve primamljivija lokacija za kupovinu stana.

 Borča nova lokacija za kupovinu stanova Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

S obzirom na to da su kvadrati u Beogradu preskupi, prilikom kupovine nekretnine "glavnu reč" ima upravo cena. To pokazuje i primer Borče, koja je tokom proteklih nekoliko meseci bila najzanimljivija potencijalnim kupcima. Tako je ovo prestoničko naselje "prešišalo" i Novi Beograd, Zemun, Mirijevo i postala najtraženija lokacija za kupovinu stana.

Prilikom potrage za nekretninom, potencijalni kupci uglavnom pretražuju oglase na različitim sajtovima za prodaju stanova. U drugoj polovini prošle godine, najviše tražena lokacija bila je Borča, što pokazuje istraživanje portala "4zida". Inflacija je, naravno, pogodila i tržište nekretnina, te su se potencijalni kupci interesovali za prestoničko naselje u kojem kvadrat ipak može da se kupi po nižoj ceni.

Kvadrat jeftiniji od 2.000 evra

Kada se "prečešljaju" oglasi i ponude agencija za nekretnine, ni ne čudi što je Borča sve primamljivija lokacija, iako je udaljena od centra grada. Prema podacima različitih agencija za nekretnine, prosečna cena kvadrata u Borči je od 1.115 do 1.525 evra. Naravno, ima i skupljih opcija, ali je praktično nemoguće pronaći kvadrat skuplji od 1.900 evra.  

Primera radi, garsonjera u visokom prizemlju u ovom delu grada košta 22.000 evra, što je manje od 1.300 po kvadratu. Stan od 50 kvadrata može da se pronađe za 95.000 evra, dakle manje od 1.900 evra po kvadratu. Kome je potreban veći stan, recimo dvosoban od 60 kvadrata, u Borči može da ga nađe za oko 79.800 evra, odnosno 1.330 po kvadratu. Pronašli smo i prostraniji stan od 90 kvadrata, koji je oglašen po ceni od 143.000 evra, što znači da je kvadrat oko 1.600 evra.

Traže se i garsonjere i prostrani stanovi za porodicu

Ponuda stanova na oglasima, koja je raznolika, i tražnja u ovom delu grada savršeno su usaglašene, tako barem pokazuje istraživanje 4zida. Prema njihovom istraživanju, traže stanovi svih kvadratura i broja prostorija. Porodice koje traže dom u Borči najčešće se opredeljuju za stanove od 70 kvadrata, koji mogu da se pronađu od 990 do 1.900 evra po kvadratu. Ipak, najveći broj kupaca opredeljuje se za stanove manje kvadrature.

Traže se stanovi i u Zemunu i na Novom Beogradu

Na osnovu istog istraživanja, vidi se da je na drugom mestu po popularnosti Zemun, sa prosečnom cenom kvadrata od 2.100 do 2.300 evra, a potom sledi Novi Beograd, sa prosekom od 2.350 do 2.700 evra. U pet najtraženijih lokacija ušli su i Mirijevo sa prosečnom cenom od 1.400 do 1.900 evra, a tu je i Karaburma gde, prema podacima nekoliko agencija za nekretnine, cene idu, u proseku, od 1.800 do 2.200 evra.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:37
"DOSTA STRANACA JE OTIŠLO IZ BEOGRADA, STANOVI SU OSTALI PRAZNI" Tasić analizira: Cene padaju, ali još nisu došle na normalan nivo
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Nova/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 21

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mina

Živim u Borči već pola godine, vidim neki pišu kako Borča nema pozorište, nisam primetila da svako naselje u Bgu ima pozorište i ne znam kakav kulturan sadržaj, ali zato Borča ima sve za nabavku, puno parkova, staza za šetnju, šoping centar, mir i sve se više gradi, vi koji pljujete nećete se nikad ne skućiti negde

Machiaveli💯

@Mina Borca je jedno od najruznijih i najgorih naselja za zivot to je jasno svakom ko je iz Beograda!!! Ne moze nekome ko je ziveo na NBGD-u, Zemunu, Starom gradu itd... Borca nikada da bude lepa za zivot, to se samo tesis kako Borca lepa budimo realni samo, kakva crna bkrca, ovca, krnjaca, survin itd... To su naselja koja najvise podsecaju na zapustena sela bez kanalizacije i bez ikakvih sadrzaja za lep zivot!

Mina

@Mina @Machiaveli, vidim opet visiš ovde i pljuješ po Borči, imaš li neku zanimaciju u životu? Da si ikada bio do Borče znao bi da veći deo Borče ima svu infrastrukturu (kanalizaciju, CG, topla voda). Svako ko želi da se uveri može da dođe i uveri se, druga opcija je da sluša ove plasirane laži. Bye

special image