• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sažem merka plac u Nišu

Francuski proizvožač telekomunikacione opreme trebalo bi da do srede izabere lokaciju na kojoj će graditi fabriku, kaže gradonačelnik Simonović.

Predstavnici francuskog proizvođača elektronske i komunikacione opreme visoke tehnologije Sažem (Sagem) od danas do srede borave u Nišu, a konačni dogovor o izgradnji fabrike i lokaciji trebalo da bude postignut u sredu, rekao je niški gradonačelnik Miloš Simonović.

"Ponudili smo im više lokacija, od radne zone Donje Međurovo do prostora Elektronske industrije, kao i još nekoliko lokacija u gradu, a sve u zavisnosti od toga na kakvu se investiciju odluče", rekao je Simonović.

Vlada Srbije i Grad Niš potpisali su 27. marta 2009. godine sa Sažemom protokol o saradnji koji je trebalo da omogući otvaranje pogona za proizvodnju električnih brojila francuske kompanije u niškoj Elektronskoj industriji.

Protokol još nije realizovan, a glavna prepreka bio je tender za zamenu električnih brojila koji još nije raspisan u Srbiji.

Proteklog meseca u Nišu su boravili predstavnici Sažema koji su, prema najavama iz Kabineta gradonačelnika, sada zainteresovani za izgradnju fabrike set-top boksova za digitalnu televiziju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image