• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA OVAJ POSAO DRŽAVA DAJE DO 200.000 EVRA! Konkurs otvoren do 15. marta - ko može da podnese zahtev?

Autor Nevena Davidović

Ministarstvo sa Svetskom bankom daje do 200.000 evra bespovratnih sredstava po zahtevu.

 njiva Izvor: MONDO/Samir Cacan/Shutterstock

Koordinator Projekta Konkurentna poljoprivreda Milan Stevanović kaže da Ministarstvo sa Svetskom bankom daje do 200.000 evra bespovratnih sredstava po zahtevu, odnosno po biznis planu. Model "50-40-10" se, ističe, pokazao izuzetno dobrim za male poljoprivrednike.

Treći javni poziv malim i srednjim preduzećima, koja se bave otkupom, preradom i plasmanom poljoprivrednih proizvoda, raspisan je 27. novembra.

Za koliko novca se može konkurisati, šta znači model "50-40-10"?

Koordinator Projekta Konkurentna poljoprivreda Milan Stevanović rekao je u Dnevniku RTS-a da je poziv raspisan za agregatore, otkupljivače, prerađivače, izvoznike i za sve sektore, meso, mleko, voće, povrće, ratarske kulture, ali i u oblasti pčelarstva.

"Ministarstvo poljoprivrede sa Svetskom bankom daje do 200.000 evra po zahtevu, odnosno po biznis planu, bespovratnih sredstava za investicije po biznis planu do 400.000 evra", navodi Stevanović. Model "50-40-10" se, ističe, pokazao izuzetno dobrim za male poljoprivrednike.

"Pedeset odsto bespovratnih sredstava Ministarstva i Svetske banke, četrdeset odsto poljoprivrednih kredita sa jednom od 11 banaka sa kojima sarađujemo i samo deset odsto učešća naših poljoprivrednika dovoljno je da bi ostvarili investicije u razvoju njihovih biznis planova. Na taj način oni nemaju pretfinansiranje, već onda kada potpišu ugovor, tada kreću investicije njihovih biznis planova i dobiju tačno ono za šta su aplicirali", objašnjava Stevanović.

Navodi da je konkurs otvoren do 15. marta i da je podnošenje prijava u skladu sa naporima ministarstva da digitalizuje sve procese preko onlajn aplikacije.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:27
KADA UKRSTIMO REGISTRE ZNAĆEMO KO OBRAĐUJE, A KO DAJE U ZAKUP! Ministarka poljoprivrede: Subvencije će završiti na PRAVOM MESTU
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (RTS/MONDO/N.D.)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Filic

Kako doci do tih 200 iljada baviobi se poljoprivredom kupiobi zemlju stoku masine sve što treba gde pitati kod koga konkurisati za opštinu leskovac ili opstinu palilula borca beograd hvala unapred

special image