• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"IMAM ŠLEPER OVOGA, NISAM ZNAO DA SAM MILIONER!" Srbi bacaju u đubre, a u Nemačkoj se prodaje 15 komada za 10€

Autor Aleksandra Virijević

Jedan neobičan proizvod našao se u radnji u Nemačkoj, a koji se u Srbiji često baca.

 Klipovi kukuruza na prodaju Izvor: MONDO/Lana Stošić/TikTok/Screenshot

Kompanija iz Nemačke koja se bavi prodajom roštilja, njegovih raznih delova, ćumura, pribora i svih potrebnih dodataka u prodaji ima i klipove od kukuruza.

Iako će ovo sigurno svima zazvučati neverovatno, cena ovog proizvoda u radnji u Nemačkoj, koja nosi naziv "Landmann", kreće se i do 1.000 dinara. Na njihovoj zvaničnoj onlajn stranici tako možete poručiti 450 grama klipova od kukuruza za 9,99 evra. Mnogi će se složiti da je cena od 1.000 dinara jako velika. Pa tako da živite u Nemačkoj za kilogram klipova od kukuruza morali biste da izdvojite preko 2.000 dinara.

Izvor: printsreen/ landmann

Srbe će ovaj podatak sigurno šokirati budući da se klipovi kukuruza bez zrna gotovo uvek bacaju. Kako vidimo Nemci su im ipak našli namenu. Tako se oni najčešće koriste za potpalu tj. prilikom paljenja vatre za roštilj. 

Pored toga što kukuruz ima preko 500 namena, kako u prehrambenoj tako i u farmaceutskoj proizvodnji, dok je upotrba klipa ove žitarice gotovo svuda ista. On se najčešće koristi kao čep za zatvaranje flaša, kao ogrev za loženje, a jedna od njegovih starih upotreba jeste ta da se koristio i kao zamena za tolet papir.

Nedavno je objava iz jednog marketa u Nemačkog izazvala brojne komentare na društvenoj mreži X. Korisnici su ostali u šoku nakon što su videli da se klip kukuruza, tačnije 15 komada, na sniženju prodaje za 7,99 evra. Mnogi su smatrali da je ova cena nerealna. Jedan korisnik se našalio i napisao da nije ni znao da je postao milioner, jer u selu ima šleper klipova kukuruza.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:20
"KADA BIH PODELIO TAJNU, NE BIH IMAO VIŠE TU MOĆ" Zoran iz sela Radenković sa kukuruzom otklanja OVE probleme POTPUNO BESPLATNO
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Mondo/A.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Crni

“jedna od njegovih starih upotreba jeste ta da se koristio i kao zamena za tolet papir.” Ajde novinari objasnite kako? Ali u detalje….

Djo Rejmond Redington

Ko baca, svaka kuća domaćinstvo , ostavlja kominu za loženje , potpalu, možda kombinati, sa svojih površina prodaju, niko nije lud da to baca

Boki

Cena kg kukuruza 16 din. Skuplja slanina od mesa pa tako i šapurina od kukuruza.

special image