Nemački trgovački lanac Lidl trenutno upozorava na konzumaciju popularnog čipsa. Kako navode nemački mediji, čips koji se povlači s polica trgovine nosi zdravstveni rizik, posebno za alergičare.

Belgijska kompanija "NV Snack Food Poco Loco" povukla je slani tortilja čips širom Nemačke. Kako objašnjavaju mediji, ne može se isključiti da proizvod sadrži mleko i stoga nisu prikladni za osobe alergične na mlečne proteine. Konkretno, opoziv se odnosi na proizvode koji imaju sledeće karakteristike: "Snack Day gesalzene Tortilla Chips", pakovanje od 300 grama na kom piše da je najbolje da se upotrebi do 14. decembra 2024, piše poslovni.hr.

Broj proizvoda je 34045 0421. Prema tvrdnjama proizvođača, pogođeni trgovac na malo Lidl već je povukao relevantni proizvod iz prodaje u celoj Nemačkoj. Potrošači mogu da vrate sporni proizvod u supermarkete bez računa. Kupcima će biti vraćen novac koji su izdvojili za navedeni proizvod.

BONUS VIDEO: 

ODJEDNOM STE ALERGIČNI?! Roganović otkrio zašto se alergija ne javlja samo zbog genetskih predispozicija OSTAĆETE BEZ TEKSTA Kurir televizija

(MONDO/I.V.)