• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić posetio Bol pekidžing

Izvozna orijentacija zemunske fabrike je doprinos promeni strukture srpske ekonomije od uvoza ka izvozu, naglasio je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije Boris Tadić posetio je danas fabriku za proizvodnju limenki "Bol pekidžing" u Zemunu u koju će biti uloženo oko 35 miliona evra što će udvostručiti proizvodnju i doprineti otvaranju 40 novih radnih mesta.

Posle razgovora sa menadžmentnom kompanije, zajedno sa ministrom ekonomije Mlađanom Diknićem, Tadić je novinarima rekao da je fabrika limenki u Zemunu veoma savremena sa automatizovanom proizvodnjom i izvanrednim uslovima za rad, naglašavajući da se odavde više od 80 odsto proizvodnje izvozi.



Upravo izvozna orijentacija "Bol pekidžinga" je doprinos promeni današnje strukture srpske ekonomije od uvoza ka izvozu, naglasio je Tadić ocenjujući da bi srpskoj privredi bilo mnogo bolje da ima stotinak ovakvih kompanija.

Predsednik Srbije je podsetio da je "Bol pekidžing" investirao u fabriku u Zemunu 2004. godine i preneo utiske menadžmenta koji su izuzetno zadovoljni kvalitetom i stručnošću domaćih radnika u, kako je rekao, "srpkom Bol pekidžingu".

Nova linija za proizvodnju limenki za alkoholna i bezalkoholna pića počeće da radi do kraja marta 2011. godine sa kapacitetom od blizu 750 miliona limenki godišnje, što može biti i više, u skladu sa zahtevima tržišta.

Ulaganje "Bol pekidžinga" u Srbiju 2004. godine bila je najveća grinfild investicija te godine u našoj zemlji i do sada najveća investicija iz Sjedinjenih Američkih Država.

Domaćini u razgovoru sa predsednikom Tadićem i ministrom Dinkićem bili su predsednik Bol pekidžinga za Evropu Gerit Heske i direktor beogradske fabrike David Banjai.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image