• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GASI SE OMILJENA APLIKACIJA ZA POMOĆ VOZAČIMA! Korisnike brine jedna stvar, vlasnik objasnio šta se desilo

Autor Aleksandar Blagić

Aplikacija "Vozzi" prestaje sa radom, a osnivač kompanije objasnio je šta se dogodilo.

 Zašto se ugasila aplikacija Vozzi Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Shuttestock/Dušan Petković

Vest da aplikacija "Vozzi" prestaje sa radom rastužila je mnoge vozače u Srbiji. Osnivač kompanije Vladimir Šijaković je objasnio šta se dogodilo i otkrio je da su od 2023. godine krenuli sa smanjenjem troškova.

Ono što sve najviše zanima jeste šta će biti sa novcem pretplatnika na servis "Vozzi". Šiljaković nije odgovorio na to pitanje, a rešenje problema vidi u dva scenarija: Ili da ih neko akvizira ili da se dugovi namire iz stečajne mase.

"Kompanija jednostavno nije uspela da dobije dodatno finansiranje od strane investitora iz inostranstva. Tokom 2023. godine je kompletan 'Venture Capital' sektor povukao dalje investiranje ne samo za našu kompaniju, već za celokupnu Evropi", rekao je Šijaković.

Korisnici aplikacije po društvenim mrežama i forumima pišu kako su primerili da oglašavanje aplikacije nema od kraja septembra 2023. godine. Šijaković tvrdi drugačije.

"Mi smo imali potpisan ugovor za investiciju u februaru 2023. godine, nažalost, u oktobru 2023. pred realizaciju je došlo do povlačenja investitora. U oktobru smo sasekli sve troškove, uključujući i reklame i dali sebi cilj kao tim da damo sve od sebe. Neki od zaposlenih su okrenuli leđa istog momenta, a neki su ostali i borili se do kraja, na čemu sam im beskrajno zahvalan", dodaje Šijaković.

On dalje napominje da su u proteklih 6 meseci pokušali da dobiju i podršku banaka u Srbiji. Uglavnom su, prema njegovim rečima, bili odbijani uz obavezno traženje hipoteke.

"Nažalost, razumem banke, jer njihov posao nije plasman u IT kompanije sa rastom, već plasman uz obezbeđenje. Imali smo niz razgovora sa raznim domaćim investitorima, bankama, jer i dalje verujem da postoji budućnost za “Vozzi”. Nažalost u ovom trenutku sam morao da podignem ručnu kočnicu i da stopiram sve na dalje dok pokušavamo da razrešimo situaciju", ističe Šijaković.

Propasti kompanije kumovala je i inflacija. Kako navodi Šijaković, tokom 2023. godine je došlo do ogromnog rasta cena usluga šlep partnera.

"Dodatno smo se borili zajedno da ostavimo cenu paketa na pristupačnom nivou. Od februara 2023. godine nismo promenili niti podigli cene, dok je sa jedne strane jela inflacija sve naše napore prethodnih godia. Kada imate preko 12.000 slučajeva sa više stotina evra po slučaju dolazite do frapantnog podatka", navodi Šijaković.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:52
"MUP KREĆE SA PRIMENOM 'TEORIJE OŽILJKA' U SAOBRAĆAJU!" Božović: Posmatraće vas po principu pokretnog prozora i ODUZETI VOZILO
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Blic/MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image