• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dilojt savetnik za transformaciju Jat ervejza

Za 100 miliona dinara, "Dilojt" će pružiti stručnu pomoć u realizaciji strategije za osnivanje novog preduzeća za javni prevoz u vazdušnom saobraćaju.

Konsultatska kuća "Dilojt" izabrana je danas za savetnika u predstojećoj transformaciji "Jat ervejza" osnivanjem nove aviokompanije koja će preuzeti ulogu nacionalnog avioprevoznika u strateškom partnerstvu sa nekom uspešnom stranom kompanijom, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu za infrastrukturu.

Prema ugovoru, čija je vrednost oko 100 miliona dinara sa PDV-om, "Dilojt" će pružiti stručnu pomoć u realizaciji strategije za osnivanje novog preduzeća za javni prevoz u vazdušnom saobraćaju.

Tenderska komisija je odbila kao neispravne ponude kompanija "PrajsVotehaus Kupers" i "Bejn end kompani".

"Dilojt" iz Beograda će, kažu u Ministarstvu za infrastrukturu, sprovesti posao zajedno sa "Dilojtom" iz Madrida, Praga i Budimpešte, kompanijom "CNC konslating" iz Atine i ortačko-advokatskim društvom Janković, Popović i Mitić iz Beograda.

Državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković je ranije rekao Tanjugu da će izabrani konsultant imati rok od 12 meseci da završi sve poslove, odnosno da obavi "analizu postojećeg stanja, utvrđivanje vrednosti kapitala koji u ovom trenutku ima 'Jat ervejz', izradu dokumentacije i raspisivanje tendera, izbor strateškog partnera, otvaranje nove firme i unošenje kapitala od strane države i strateškog partnera".

On je najavio da bi novi srpski nacionalni avioprevoznik mogao da počne da leti krajem 2011. godine.

"S obzirom da do sada nismo imali ozbiljnog interesovanja za 'Jat ervejz' i da je prvobitni pokušaj privatizacije propao, kao i zbog svetske ekonomske krize i velikih problema koje sve aviokompanije u ovom trenutku imaju, došli smo do zaključka da 'Jat' ovakav kakav je, ne bi mogao da bude interesantan potencijalnim partnerima", naveo je Miljković.

On je dodao da je na osnovu informacija od menadžmenta "Jat ervejza" bilo jasno da ta kompanija ne može da posluje samostalno i održivo bez intervencija, kao i da je osnivanje novih kompanija, u takvim slučajevima, model koji se primenjuje u svetu i koji "najviše obećava".

Vladin zaključak o osnivanju nove aviokompanije, usvojen je 16. aprila na telefonskoj sednici, pošto su Radna grupa za poslovnu kosolidaciju "Jat ervejza" i menadžment te kompanije konstatovali da ona nije u stanju da posluje profitabilno.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image