• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI VLASNICI OTKRILI PLANOVE: Evo šta će biti sa hotelom Jugoslavija koji je prodat!

Autor Miloš Škrbić

Hotel Jugoslavija je prodat, a Milenijum tim, firma koja je novi vlasnik, otkrila je planove za ovo zemljište.

 Hotel jugoslavija Izvor: Youtube/ BEOGRADSKI INFO HRONIČAR/Screenshot

Kompanija Millennium Team pobedila je na javnoj licitaciji za kupovinu pravnog lica Danube Riverside koje se nalazilo u stečaju, a u čijem sastavu se nalazi i hotel Jugoslavija.

"Početnim ulaganjem od više od 42 miliona evra, zaokružili smo preuzimanje kompletne lokacije bivšeg hotela Jugoslavija. Proces smo započeli pre dve godine, kupovinom 100% udela u kompaniji MV Investment, koja je vlasnik prostora u kom se do današnjeg dana nalazi Grand Casino Beograd. Inicirali smo izmenu plana detaljne regulacije, kako bismo mogli da realizujemo izgradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom visoke kategorije, na lokaciji koja, posle 25 godina, to apsolutno zaslužuje. Ukupna ulaganja koja planiramo u naredne četiri godine u tom projektu iznose više od 400 miliona evra", navode na svom sajtu novi vlasnici simbola Beograda.

Kompanija Millennium Team posluje više od dve decenije i pozicionirala se na vodećoj poziciji u građevinskoj industriji. Realizacijom velikih infrastrukturnih projekata Beograd na vodi, energetskih projekata gasovoda i gasifikacije gradova, kompanija je uradila više od 2,500 km gasovodne mreže u Srbiji, prečišćivače otpadnih voda, a sada realizuje projekat Čista Srbija u četiri grada, te učestvuje u projektima Metro, Expo 2027 i Nacionalni stadion, navode još na svom sajtu.

Kompanija je i vlasnik Vranjske Banje, koju je kupila 2020. godine i ulaže više od 90 miliona evra u rekonstrukciju i modernizaciju.

Šta je sve bilo na prodaju?

1. Hotel Jugoslavija.

2. Građevinsko zemljište na KP 2442/1 KO Zemun, površine cele parcele 45.613 m2, površina zemljišta pod objektima 13.981 m2, površina zemljišta uz objekte 31.632 m2, vrsta prava svojina, oblik svojine privatna, obim udela: zajednička svojina, nosioci prava na zemljištu: DANUBE RIVERSIDE DOO u stečaju; MV Investment doo Beograd.

3. Ostala imovina stečajnog dužnika, koju čine lusteri i bista, skulptura - delo Aleksandra Zarina.

Čuveni luster sa Svarovski kristalima.
Izvor: Kurir/Printscreen/Youtube

Pravno razgraničenje nije izvedeno, kao ni fizička deoba zemljišta, pa je procena vrednosti imovine rađena pod specijalnom pretpostavkom.

BONUS VIDEO: GODINA KADA JE CELA JUGOSLAVIJA STALA! Vujović otkrio: Niko u Sarajevu nije vozio automobile ATMOSFERA JE BILA NA VRHUNCU

Pogledajte

05:04
GODINA KADA JE CELA JUGOSLAVIJA STALA! Vujović otkrio: Niko u Sarajevu nije vozio automobile ATMOSFERA JE BILA NA VRHUNCU
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo/M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 25

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mislilac

Nismo slucajno proveravali poreklo novca?

⭐⭐⭐

A zna se ko stoji iza Milenijum tima

Lažni bot

@⭐⭐⭐ Oskar i bata

special image