• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jugoimport dao pare za plate u Zastava oružju

Preduzeće Jugoimport SDPR iz Beograda uplatilo je kragujevačkoj fabrici Zastava oružje 34 miliona dinara za isplatu oktobarske akontacije za 2.100 zaposlenih.

Sredstva su uplaćena na osnovu dogovora sa rukovodstvom SDPR, a posle protesta radnika pre dve nedelje ispred zgrade te firme u Beogradu, zbog neizmirenog duga od 50 miliona dolara za izvezeno oružje.

Predsednik Samostalnog sindikata Zastava oružje Dragan Ilić rekao je za agenciju Beta da su, međutim, mnoga pitanja još nerešena i da će sledeća isplata zarada oružarima biti "problematična".

"Pored nenamirenih potraživanja Namenske iz prethodnog perioda, duga firme od oko 500 miliona dinara za komunalije, problem predstavlja i nedostatak posla", rekao je Ilić i dodao da je trenutno uposleno svega 30 odsto kapaciteta.

Prema njegovim rečima, fabrika već dve godine ne prima subvencije od države i finansira se isključivo iz tekućeg priliva, od proizvodnje.

Ilić je ocenio da je fabrika oružja u Kragujevcu trenutno u "veoma teškoj situaciji i najlošijem položaju u odnosu na ostale firme domaće odbrambene industrije".

"Za razliku od proizvođača municije i eksploziva iz Srbije, na svetskom tržištu nema mesta za proizvođače oružja, čekamo na izvozne dozvole, a posao u međuvremenu dobijaju konkurenti iz regiona", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, takvo stanje je rezultat političkog položaja zemlje pa je sada na potezu država.

Ilić je izrazio očekivanje da će nadležna ministarstva učiniti napore da se prevaziđu problemi i pomoći da se očuvaju firme koje trenutno nemaju posao.

Dodao je da je veoma važno da se napravi strategija za domaću odbrambenu industriju.

U kragujevačkoj fabrici oružja radi 2.100 radnika čija je prosečna zarada 33.000 dinara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image