• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrijte skriveni raj: Luksuzni stanovi za iznajmljivanje u Beogradu

Beograd, kao jedan od najživopisnijih gradova u regionu, privlači sve veći broj ljudi koji traže luksuzne stanove za iznajmljivanje. Uprkos promenama na tržištu u proteklim godinama, luksuzni segment stanova i dalje drži svoju poziciju.

 Otkrijte skriveni raj: Luksuzni stanovi za iznajmljivanje u Beogradu Izvor: Promo

Tražnja za luksuznim stanovima u Beogradu

Tržište visokokvalitetnih stanova u Beogradu nastavlja da raste zahvaljujući povećanoj tražnji koja često ima karakteristike zadovoljenja trenutne potrebe. Pored primarne tražnje koja proizilazi iz srednjoročnih i dugoročnih potreba za stanovanjem, postoji i sekundarna tražnja, povezana sa zadovoljavanjem privremenih potreba onih koji žele da kupe stan, ali trenutno nisu u mogućnosti da to učine zbog nedostatka ponude i težine pristupa kreditima.

Tražnja dolazi podjednako od već građana iz Srbije kao i od stranih državljana ili stručnjaka koji se vraćaju u Srbiju iz poslovnih ili poreskih razloga. U visokokvalitetnom segmentu - zahtevi za stanovima koji se iznajmljuju za preko 100.000 evra godišnje premašuju dostupnu ponudu, što se dodatno pogoršava za stanove sa mesečnim kirijama preko 15.000 evra (najviši cenovni rang). U oba slučaja, tražnja se odnosi na stanove koji su odmah useljivi.
Stanovi u novogradnji su popularniji

U razgovorima sa agentima za iznajmljivanje stanova, procenat iznajmljenih u odnosu na ukupan broj stanova na tržištu nastavio je da raste u prvom delu godine. U krajevima poput Savskog venca, Dorćola i Vračara rast je čak dvocifren. Niže vrednosti zabeležene su u ostalim delovima grada, uglavnom zbog značajnog broja nerenoviranih stanova koji su i dalje u ponudi.

Pogledaj ponudu luksuznih stanova

Strani zakupci u Beogradu

Relativni udeo tražnje od strane stranih državljana raste. Za stanove preko 250 kvadratnih metara sa visoko prestižnim karakteristikama, ovaj procenat je dominantan. Tri od četiri stana u najvišem cenovnom segmentu iznajmljuju strani državljani ili stručnjaci koji se vraćaju u Srbiju nakon dugih perioda provedenih u inostranstvu.

Pronađite luksuzne stanove za iznajmljivanje u Beogradu zajedno sa Sasomange Nekretninama i agencijom Beba Real Estate.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image