• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS: Do 2013. struja bar 60 odsto skuplja

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković izjavio je da je prosečna cena struje u regionu 60 odsto veća od cene u Srbiji.

Srbija mora da izjednači cene ukoliko planira da otvori tržište struje a poskupljenje od 60 odto je samo čisto, za cenu struje, na šta idu inflacija, kurs...

Prema rečima Markovića, EPS od države stalno traži poskupljenje struje i to će nastaviti sve dok se ne postigne ekonomska cena.

Direkotr EPS je naveo da u Srbiji samo 35.000 domaćinstava prima socijalnu pomoć i ima umanjene račune, a da bi, ukoliko bi Srbija imala ekonomsku cenu struje, broj tih domaćinstava mogao biti i do deset puta povećan.

"Na primer da to bude 350.000 domaćinstava ili milion ljudi, ali novac za te beneficije možemo da obezbedimo samo ako je cena struje ekonomska. Međutim, država nije identifikovala tih 350.000 ljudi, to nije posao EPS-a i mi ne znamo, niti je to naša nadležnost", rekao je Marković.

On je kazao da građani i privreda EPS-u duguju oko 70 milijardi dinara, dok EPS drugima duguje oko 10 milijardi dinara, što će, kako je rekao, vratiti do februara iduće godine.

Prema njegovim rečima, procenat naplate u poslednjih mesec dana bio je 94 odsto, pri čemu su najbolje platiše siromašni građani, dok su najveći dužnici RTB Bor, Železnice Srbije i komunalna preduzeća, piše Blic.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image