• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opštine da sufinansiraju zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje pozvala je danas lokalne samouprave da se uključe u sufinansiranje programa aktivne politike zapošljavanja.

Kako se navodi u saopštenju, Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2011. godinu planirano je sufinansiranje programa pripravnika, obuka, kao i subvencija za samozapošljavanje i subvencija poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima.

Zakonom o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti predviđeno je da ukoliko jedinica lokalne samouprave, u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, obezbedi minimum 51 odsto sredstava potrebnih za finansiranje programa i mera aktivne politike zapošljavanja (APZ), može podneti zahtev za učešće u finansiranju tog programa ili mera.

Onim lokalnim samoupravama koje prema stepenu razvijenosti spadaju u treću i četvrtu grupu razvijenosti, kao i devastiranim područjima, može se odobriti zahtev za sufinansiranje i kada je u budžetu lokalne samouprave obezbeđeno manje od polovine sredstava potrebnih za realizaciju programa i APZ, podseća se u saopštenju.

Osnovni uslov za sufinansiranje mera ili programa aktivne politike zapošljavanja je da lokalna samouprava ima formiran Lokalni savet za zapošljavanje, donet lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2011.
godinu, opredeljena sredstva za finansiranje određenog programa ili mera, kao i usklađene programe ili mere sa prioritetima i ciljevima lokalnog ekonomskog razvoja i lokalnog tržišta rada.

Lokalne samouprave zahteve podnose Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, preko filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, a rok za podnošenje zahteva je 31. decembar 2010. godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image