• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENA REGISTRACIJE ELEKTRIČNIH TROTINETA U SRBIJI: Svi detalji o dokumentaciji koja vam je potrebna za nalepnicu

Autor Jana Desovski

Svako ko poseduje ovaj električni dvotočkaš moraće da podnese zahtev za izdavanje nalepnice.

 Cena registracije električnih trotineta Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Cena izdavanja nalepnice za laka električna vozila odnosno trotinete iznosi 1.560 dinara, dok je cena obrasca nalepnice 500 dinara. Ova stavka propisana je u Uredbi o dopunama Uredbe o cenama usluga koje vrši Agencija za bezbednost saobraćaja. Građani svoja laka električna vozila (konkretno, električne trotinete) mogu registrovati do 15. juna, jer će od tog datuma samo registrovani e-dvotočkaši moći da učestvuju u saobraćaju.

Kako je ranije propisano Pravilnikom o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila, svako ko poseduje ovaj električni dvotočkaš moraće da podnese zahtev za izdavanje nalepnice. U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke (ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja), podatke o prebivalištu (mesto, poštanski broj, ulica i kućni broj, telefon, e-mail), kao i podatke o lakom električnom vozilu(marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina, masa praznog vozila). Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Takođe, uz nju je potrebno dostaviti i fotokopiju ili očitanu ličnu kartu, popunjenu i potpisanu izjavu na posebnom obrascu, ali i dokaz o uplaćenoj naknadi na ime izdavanja nalepnice za laka električna vozila. Prilikom obrade zahteva, na tehničkoj dokumentaciji, koja je sastavni deo obavezne dokumentacije, upisuje se serijski broj nalepnice, datum izdavanja, potpis lica koje izdaje nalepnicu, dok će se dijagonalno preko prednje strane stavljati pečat sa oznakom "Izdata nalepnica". U slučaju oštećenja ili uništenja nalepnice, po zahtevu se može izdati nova.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:26
"VOZIO TROTINET NA AUTO-PUTU, MORAJU BITI SVESNI SVOJE ULOGE" Koković žestoko osudio: Ovo su kazne u izmenjenom zakonu!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Nova ekonomija/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dno

Od 2012-te do danas, smo dosli do: destimulisanja ekoloskih vidova prevoza, prejeftinih dizel krseva iz uvoza i subvencija za burzuje da jeftinije kupe elektricni automobil. KATASTROFA

Necu da upisem Ime

Niko normalan to nece uraditi. Lancane posledice ovoga bi bile strasne za gradjane. Ovakvi gestovi drzave dovode do potrebe da se sistem obara. Potpuno ludilo sa svim strasnim posledicama. Ovo ne donosi nikakvu korist za drzavu niti za vlast. Kome onda treba ovakav problem? Cemu sluzi ovo neprestano zaostravanje odnosa sa gradjanima ove zemlje?

Machiaveli💯

@Necu da upisem Ime pa oni to i hoce i uspevaju u tome jer narod sve prihvata, vec smo okupirani samo sto to ovaj primitivni narod ne shvata nego ih jos taozvani sendvicari podrzavaju!!!

special image