• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENE U SRPSKIM BANJAMA ZA PRAZNIKE: Smeštaj može da se nađe i za 10 evra i to blizu centra

Autor Jana Desovski

Cene smeštaja u banjama za Uskrs i Prvi maj su iznenadile posetioce.

 Cene smeštaja u banjama za Uskrs i Prvi maj Izvor: Rina

Banjski turizam u Srbiji procvetao je u poslednjih par godina. Banje kod nas beleže veću posetu nego ikad, a obilaze ih turisti iz zemlje i sveta. Čist vazduh, netaknuta priroda su samo jedni od razloga zbog kojih se građani odlučuju da odmor i praznike provedu baš u banjama.

Najpoznatije banje u Srbiji su Vrnjačka Banja, Soko Banja, Prolom Banja, Niška Banja... Dobra strana odmora u banjama je što su cene smeštaja vrlo jeftine. Skoro u svakoj od navedenih banja za smeštaj je potrebno izdvojiti oko 25 evra u proseku. Zbog toga su ovakva mesta fantastičan izbor.

Ovo su top 3 banje u Srbiji koje treba posetiti za vreme praznika i njihov detaljan cenovnik. U jednoj je čak moguće pronaći apartman i po ceni od 10 evra.

Vrnjačka Banja

Prosečna cena smeštaja po noćenju u ovoj "kraljici banjskog turizma" iznosi oko 30-35 evra. Taj iznos se odnosi na prenoćište u apartmanima, a pretraga se odnosila na prenoćište tokom predstojećeg vikenda.

Za oni koji žele da april provedu u Vrnjačkoj Banji, mogu iznajmiti smeštaj na oko 500 metara od centra za 32 evra. Vlasnik naglašava dobru lokaciju, odnosno blizinu svih atrakcija kao što je, na primer, čuveni Most ljubavi. Obezbeđen je i parking. Ovaj apartman ima 1 spavaću sobu, kuhinju sa rernom i frižiderom, TV, prostor za sedenje i 1 kupatilo sa tušem. Kako se još navodi, smeštaj se nalazi u takozvanoj geotermalnoj zoni, u blizini je veliki broj toplih izvora u kojima se gosti mogu opustiti.

Može se naći i manji apartman u centru grada za 25-26 evra. Od 40 evra pa naviše košta noćenje za dvoje u modernije opremljenim objektima. Na primer, za tu cenu možete boraviti u apartmanu sa 2 spavaće sobe. Mnogi koji su boravili u ovom smeštaju su pozitivno ocenili veliku i kompletno opremljenu kuhinju, ali i velelepni vrt pogodan za organizovanje roštilja i drugih manjih proslava.

Sokobanja

U Sokobanji posetiocima je na raspolaganju više vrsta smeštaja, od luksuznih hotela do tradicionalnih seoskih kuća. Gostoljubivost lokalnog stanovništva doprinosi osećaju dobrodošlice i topline koji se oseća tokom boravka u ovom mestu. Smeštaj u Sokobanji kreće se od 20 evra u apartmanima.Kolibe koje nude i doručak kreću se oko 30 evra. Prenoćište u vilama sa bazenom i drugim rekreativnim uslugama kreće se oko 50 evra po smeštajnoj jedinici. Hoteli koštaju oko 100 evra po osobi a u ovaj iznos uglavnom uključen je i doručak i mogućnost korišćenja fitnes i velnes centra.

Za 24 evra evra u Sokobanji moguće je iznajmiti apartman od 40 kvadrata. Ovaj smeštaj ima spavaću sobu, kuhinju, dnevnu sobu i kupatilo, terasu, a cena važi samo za jednu osobu.

Prolom Banja

U ovoj banji se nalazi hotel "Radan", koji ima kapacitet oko 1.700 mesta. Posetioci mogu boraviti još i u apartmanima i privatnim sobama, što je biznis koji se razvija u gotovo svim banja u Srbiji. Kada se pogleda aktuelna ponuda na internetu, apartmani se kreću od 20 do 30 evra. Ima i "luks" varijanti, čija je cena od 50-60 evra pa naviše.

U jednom kompleksu apartmana u blizini centra noćenje košta 10 evra, a kako je naveo vlasnik, izdaje samo jednokrevetne sobe. Mala dvokrevetna soba sa bračnim krevetom se može naći za 25 evra, a za tri evra više i ceo apartman - spavaća soba, dnevni boravak, kuhinja i kupatilo, a doručak se dobija besplatno! Za 30 evra za noć se može iznajmiti porodični studio. Sastoji se od 3 kreveta za jednu osobu i velikog bračnog kreveta. Nešto moderniji i opremljeniji smeštaj košta 40 evra. Pročitajte i kako se kreću cene kvadrata u banjama u Srbiji.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:05
VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

 (Blic/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image