• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo Sajam praksi u Beogradu

Na dvodnevnom sajmu "Početak tvoje karijere" više od 100 domaćih i stranih kompanija nuditi stručni praksu za oko1.000 mladih ljudi.

Među ponuđenim zanimanjima na Beogradskom sajmu, su psiholog, kuvar, revizor, novinar, producent, ugostitelj, advokatski pripravnik, bankar, u firmama "Comtrade", "Henkel", FIAT, "Nelt", "Socjete ženeral" "Leo Burnet", "Simpo","Telenor", Turistička organizacija Beograda...

Direktor Kancelarije za mlade, koja je organizator Sajma praksi, Kosta Andrić istakao je da se tek na svakom petom radnom mestu u Beogradu ne traži iskustvo, što je bio razlog za organizovanje sajma.

"S druge strane, naš obrazovni sistem u većini slučajeva ne nudi organizovanu praksu, tako da je ovaj sajam jedan od načina kako mladi mogu da prevaziđu taj paradoks", rekao je Andrić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, na prošlogodišnjem Sajmu praksi bilo je oko 10 prijavljenih kandidata na jedno mesto, a 20 odsto mladih zaposlilo se u firmama u kojima su bili na praksi.

"Sajam otvara vrata radne sredine mladim ljudima, a kasnije samo od njih zavisi kako će se snaći i da li će se zadržati u određenoj firmi", dodao je Andrić.

Jedan od posetilaca Sajma, dvedesetpetogodišnji Nikola, rekao je Tanjugu da je takav sajam dobra prilika da mladi steknu radno iskustvo, koje se traži za bilo koje radno mesto.

"Završio sam Fakultet političkih nauka i nisam imao nikakvu praksu, nadam se da ću uspeti da 'upadnem' na praksu u neku firmu", kazao je Nikola.

Sajam praksi, koji se održava po drugi put, otvoren je od 10 do 17 sati, a ulaz je besplatan.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image