• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren renovirani hotel "Putnik"

Ruska Metropol grupa otvorila je danas u Beogradu renovirani hotel "Tulip in Putnik", koji će poslovati u okviru međunarodnog hotelskog lanca Golden tulip.

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da je ulaganje ruske Metropol grupe u hotel "Putnik" u Beogradu od oko sedam miliona evra, najveća ruska investicija u turističke objekte u Srbiji do sada.

Dinkić je na otvaranju renoviranog hotela koji je sada deo međunarodnog lanca Tulip in (Inn) kazao da je njihov dolazak veoma važan za Srbiju jer joj nedostaju hoteli tog tipa.

Ministar ekonomije je dodao da je imdiž Srbije loš u svetu, a da je turizam nabolji način da se taj imidž popravi.



On je rekao da će vlada podržati rusku Metropol grupu u rekonstrukciji hotela Putnik na Kopaoniku nakon što su predstavnici grupe rekli da nameravaju da počnu rekonstrukciju i da im je za to potrebna pomoć države, posebno u izgradnji skijališta.

Govoreći o zahtevu bivšeg vlasnika agencije Putnik Srbe Ilića da mu država isplati obeštećenje od 12 miliona dolara, Dinkić je rekao da je Agencija za privatizaciju raskinula taj ugovor jer Ilić nije ispunjavao obaveze te da je to pitanje za druge ljude.

Na konstataciju novinara da je Arbitražni sud presudio u korist Ilića, Dinkić je kazao da nije siguran da je u proceduralnom smislu postupak okončan.

Ruska kompanija Metropol uložila je u rekonkstrkciju Putnika sedam miliona evra. Hotel ima tri zvezdice, površinu 7.000 kvadratnih metara, 97 soba i zaposliće 50 ljudi, od kojih je deo ranije radio u Putniku.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Goran Petković kazao je da je od 2007. godine kada je Metropol kupio Putnik u Beoradu otvoreno 13 novih hotela, što je za 32 odsto više nego što ih je bilo.

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin kazao je da ruske investcije u Srbiji do sada premašuju 1,3 milijarde dolara.

On je dodao da sistematski rastu investicje u srpsku privredu i najavio da će Naftna industrija Srbije (NIS) u 2011. godini uložiti 300 miliona dolara a Lukoil u naredne tri godine 100 miliona dolara.

Konuzin je najavio da će sledeće godine biti otvoreno novo odeljenje Moskovske banke u Novom Sadu kao i da se radi na registraciji jedne od najvehi ruskih osiguravajući kompanija Sogas.

Prema njegovim rečima, razmatraju se i novi projekti u izradnji infrastrukture a moguće je unaprediti saradnju i u oblasti poljoprivrede jer je izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju na prvom mestu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image